Aktuellt

Årets läskigaste dag!

 

Lördagen 28 oktober är du varmt välkommen att fira Halloween med oss!

Mellan klockan 12-16 erbjuder vi ansiktsmålning i K5, vid Massagottientren.
Efter att du har målat dig så kan du fota dig mot vår läskiga fotovägg och ta med dig bilden hem!

Klockan 11,13 samt 15 är det även teaterföreställning med Mia Modig.
Henne finner du också inne i K5, mellan Bagelstreet och H&M.

Eventet är självklart gratis! Ta med dig vänner och familj så ses vi där! 🙂

 

Lagerhaus byter lokal

Nu är det klart att Lagerhaus byter lokal!
I slutet av november slås portarna upp till den nya butikslokalen, som ligger mellan Kjell & Company samt nya Flying Tiger Copenhagen. Den nya lokalen är på 300 kvadratmeter och kommer att inredas med kedjans nya butikskoncept.

Intervju


Haidar Beden, elev på Smedhagsskolan

 

Elever ifrån Smedhagsskolan i Hässelby såg föreställningen ”Svaret” hos Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Föreställningen förmedlar genom dans, sång och ord berättelser om rasism och fördommar.

En av eleverna heter Haidar Beden, 14 år. Vi ställde några frågor till honom om föreställningen som han fick svara på;
 

Vad tycker du om föreställningen och varför?

Jag tycker föreställningen är väldigt bra för vårat samhälle som visar att det är inte jämställt i samhället även om vi vill det så finns det fortfarande rasism, jag tycker att det är bra att Niki, Doreen och Imenella visar det här och det är väldigt modigt att dem delar med sig av deras känslor och det dem har vart med om. Vem som helst skulle inte gör det. Det är väldigt inspirerande tycker jag och pjäsen har en stark och meningsfull betydelse. Jag tycker Niki, Doreen och Imenella borde få en Oscar för det arbetet dem har gjort! Så sjukt bra!

Vad väckte den för känslor hos dig?

Självaste pjäsen väckte stora känslor hos mig även om jag inte är en mörkhyad kvinna i samhället så relaterar jag lite i vissa situationer av pjäsen så som att ha tvivlat på mig själv eller velat va någon annan, Men efter en tid har jag accepterar mig själv så som dem också gjorde i pjäsen men det tar tid. Jag var nästan gråtfärdig vid en scen där Doreen sjöng det var så vackert

Vad tycker du om att få besöka stadsteatern med klassen?

Personligen älskar jag teater och sång så det tycker jag är väldigt roligt att vi får uppleva kultur och teater. Vi har ett samarbete med just stadsteatern där vi får va med och uppleva hur man tar sig till när man vill göra en pjäs t.ex. det gör vi på elevsval och det är också roligt att få vara med och lära sig saker inom just teatern. Det är också roligt att ha en lärare( Thomas Creutz) som också har en passion för just teater. Jag tycker det är sjukt bra att vi får möjligheten att göra sånna saker med skolan och att få uppleva kulturen i Hässelby-Vällingby.

Vad tycker du om Vällingby centrum?

Jag älskar Vällingby centrum just för att vi har allt vi behöver i centrumet. Vi får nya butiker/restauranger och det är allmänt roligt att bara umgås där med vänner. Jag har allt jag behöver på ett ställa och det är nära mig, det tycker jag är bra då slipper jag åka ända till stan.

 

Runt oss – konstprojekt Trappan Annexet

Under sommaren har ett projekt med nyanlända pågått i Vällingby hos Trappan Annexet, där målet har varit att upptäcka och ifrågasätta den nya platsen. Projektet heter Runt oss – Utsikt Trappan och nu har resultaten från sommaren blivit en utställning som visas på Trappan Annexet 21 oktober.

 

Läs mer på:
http://kistaartcity.com/ro.html

 

Presenterian blir återförsäljare åt Panduro Hobby!

Vi har glädjen att kunna meddela att Presenterian blir återförsäljare åt Panduro Hobby! I slutet av oktober öppnas övervåningen upp med ett Panduro Hobby utbud!

Vällingby Centrum är tillbaka!

4 oktober

Presentkortsmaskinen har fått en förvandling. Modernare och roligare, likaså är de nya presentkortskuverten. Roligare att ge bort som gåva, finns även utan text 🙂

 

2 oktober

Vepan i gången mellan Åregaraget och K5 är nu uppdaterad med det nya fräscha manéret.

29 september

 

27 september

Idag har nedmonteringen av ”ity” påbörjats på våra stora fasadskyltar. Eftersom att stora delar av vårt centrum är kulturskyddat tar processen att få upp nya skyltar lite längre tid. Men nu är i alla fall City borttrollat 😉

25 september

Nu har resan mot nya Vällingby Centrum börjat! Att byta profil och skyltar tar sin lilla tid, och vi vill att ni ska följa med på resan med oss!
Vi kommer här att uppdatera med bilder på vårt arbete, här ovan ser ni hur en fönsterfoliering byts mot det nya.

23 september

Vällingby City byter grafisk identitet och namn
– som leder tillbaka till rötterna

Vällingby Centrum började byggas i början av 1950-talet. Det blev en internationellt uppmärksammad händelse när centrumet sedan invigdes den 14 november 1954.

Under åren 2004–2008 genomgick Vällingby en moderniseringsfas. Resultatet blev en upprustad stadskärna där den unika 1950-talsmiljön bevarats, samtidigt som modern arkitektur tillkom. I samband med förnyelsen och den dåvarande planen över området togs även ett beslut att byta namn från Vällingby Centrum till Vällingby City.

Nu förstärks områdets unika egenskaper

Nu genomgår Vällingby en ny fas där den grafiska identiteten uppdateras och förstärker den moderna 50-talskänslan som präglar centrumet och dess arkitektur. Därför är det även naturligt att återta namnet Vällingby Centrum.

– Vi vill självklart lyfta och ta tillvara på de unika egenskaper som Vällingby Centrum har. Namnbytet känns därför väldigt bra, eftersom namnet nu speglar det vi faktiskt är. Många med anknytning till Vällingby hyser stor omsorg för centrumet, där namnet är en viktig del som har väckt känslor. Det stora engagemang som finns hos våra besökare ser vi som en styrka och är något vi vill värna om, säger Camilla Lager, centrumledare och marknadsansvarig för Vällingby Centrum.

I det nya formspråket syns grafik, form och mönster vilka representerar de fysiska former som redan är en del av miljön i Vällingby Centrum. Logotypens karaktär är hämtad från de skyltar som sitter på taken ovanför Vällingby Centrum, den är en ikon för Vällingby Centrum som bidrar med historik och karaktär – och är en viktig del av Stockholms historia.

Längre utvecklingsarbete

– Newsec har sedan 2012 arbetat tillsammans med fastighetsägaren Svenska Bostäder med en långsiktig plan för att utveckla utbudet i Vällingby. Nu när vi åter igen är ett levande centrum med starkt kultur-, restaurang-, handels- och serviceutbud är det en viktig pusselbit i vårt utvecklingsarbete att återta namnet Vällingby Centrum.

De båda parterna är överens om att namnbytet rimmar väl med den positiva utveckling Vällingby Centrum har genomgått och står inför.

– Svenska Bostäder har en lång närvaro i Vällingby och stadsdelen ligger oss varmt om hjärtat. Att Vällingby kan erbjuda ett levande centrum med allt från affärer till annan typ av samhällsservice är oerhört viktigt. Vårt samarbete med Newsec bygger på långsiktighet och ansvarstagande, det är därför vi nu tar nästa steg för att utveckla Vällingby Centrum, säger Pelle Björklund, VD Svenska Bostäder.

 

 

Guidade vandringar med Tommie Skepp

Nu har du som är nyinflyttad eller aldrig tagit dig tid att lära känna din hemort, möjligheten till flera roliga och spännande guidningar i Vällingby, Grimsta, Vinsta, Nälsta, Råcksta, Kälvesta och Johannelund.

Program – Guidade vandringar hösten 2017

Vällingbydagarna 23-24 September

 

Varmt välkomna till Vällingbydagarna 23-24 september!
Det blir en fullspäckad helg med uppträdanden, signering, aktiviteter och mycket mer. Självklart är dagarna gratis för alla våra besökare.

Lördag

På scen:

11,00  Barnteater Kapten Svartskägg
11,30 – Kindahls dansskola
12,00 – Tobbe Trollkarl & Skilltwins trixar och trollar bort Vällingby Centrum
12.55 – Svante Zettergren, pastor i Västerorts kyrkan – berättar om Kafé i Gemenskap
13,00 – Tobbe Trollkarl Show
14,00 – Fanatic Frank (Stockholm Music Center)
15,00 – De vet du, uppträdande och signering
16,00 – Band från Stockholm Music Center

I Centrum:
11-17 – FIFA 18
11-17 – Minigolf
11-17 – Sambafotboll
11-17 – Uppblåsbara aktiviteter
12-16 – Skilltwins uppträder och möter frivilliga motståndare
13,00 & 15,00 Barnteater Kapten Svartskägg i Kfem

Medverkande utställare/prova på:
11-17 – Green Room & hang out area – Stockholm Music Center
14-17 – Wild Capoeira Kids Airtrack
11-17 – Brommapojkarna prova på yta.
11-17 – HSK Fotboll, mfl prova på yta.
11-17 – Blackebergs basket, prova på & tävling i basketstraffar
11-17 – Curves

Söndag

På scen:
11,30 – Kindahls dansskola
12-13 – Artist 2017, talangtävling riksfinal. Gästartister: HIGH15, Hugo Tengblad, Jacob Frohde
14,00 – Wictoria
15,00 – Cherie & The Copycats (Stockholm Music Center)
16,00 – Tempus (Stockholm Music Center)

I centrum:
11-17 – FIFA 18
11-17 – Minigolf
11-17 – Sambafotboll
11-17 – Uppblåsbara aktiviteter
12-16 – Ansiktsmålning
12-16 – Ponnyridning

Medverkande utställare/prova på:
11-17 – Tempus (Stockholm Music Center)
11-17 – Brommapojkarna prova på yta
11-17 – HSK Fotboll, mfl prova på yta
11-17 – Curves

Flying Tiger Copenhagen öppnar i Vällingby

Vällingby Centrum har, genom Newsec, tecknat avtal om 310 kvm med butikskedjan Flying Tiger Copenhagen. Öppning av den nya butiken är beräknad till slutet av oktober.

Flying Tiger Copenhagen startade i Köpenhamn 1995 och i Sverige 2008. Idag har Flying Tiger Copenhagen 48 butiker i Sverige, 800 butiker i världen och finns i 30 länder.

”Vi tror starkt på Vällingbys läge och kundkrets. Det har varit många förfrågningar från våra kunder om att öppna i Vällingby! Vår framgång bygger mycket på våra inspirerande butiker som gör det underhållande att handla i och vi ser verkligen framemot att visa Vällingbyborna samt Västerort vårt fantastiska koncept”, säger Martin Sörenhag, VD för Flying Tiger Copenhagen.

”Vi erbjuder en upplevelse! När du kommer in till oss på Flying Tiger Copenhagen ska du känna dig som en miljonär. Här finns alla möjliga spännande saker och designprylar blandat med våra alldeles unika Flying Tiger Copenhagen produkter. Hos oss kan du shoppa loss ordentligt, gunga med till musiken, delta i tävlingar och event eller bara ta en selfie. Oavsett din plan så kommer du alltid bli överraskad på ett eller annat sätt hos oss!” Fortsätter Martin Sörenhag, VD för Flying Tiger Copenhagen.

Flying Tiger Copenhagen öppnar på Pajalagatan mellan Kfems entré och kommande Kulturskolans entré.

Gnarly Market Vällingby

Gnarly Market kommer att bli en riktigt kul och inspirerande plats för alla, personal som gäster! Här kombineras mängder av roliga aktiviteter med riktigt god och vällagad mat. Här kommer gäster kunna köra allt från femkamp och bowling med god middag, till att konferera, fira födelsedagar och äta julbord.

Gnarly Market är en vidareutveckling av det amerikanska västkustköket Gnarly Burger som har flera restauranger i centrala Stockholm. Nya Gnarly Market kommer att bli en restaurang med fokus på god och vällagad amerikansk och italiensk mat i ett nytt, lekfullt och spännande koncept. Roliga aktiviteter för stora som små blir en central del i verksamheten.

Gnarly Market ingår i den större restaurangkoncernen Local Market Group.