Få julgranen på köpet

Förenkla julbestyren genom att julshoppa i Vällingby Centrum så får du som traditionen bjuder en gran med dig hem på köpet. Såhär funkar det;

  • Handla mellan 1-21/12 i en av Vällingby Centrums butiker (gäller ej livsmedelsbutiker, systembolaget eller spel)
  • Handla för minst 500 kr på ett och samma kvitto
  • Visa upp kvittot vid utdelningen och få med dig granen hem
  • Utdelningen sker mellan 14-21/12 under ordinarie öppettider, placering utanför Gnarly Market
  • Max en gran per hushåll, gäller så länge lagret räcker

 

Vill du veta mer om granarna?

Såhär säger Michael Nyholm på grossisten Julgranssajten

– Vi är så glada för att Vällingby Centrum satsar på granar med kvalitet. Det här är granar av vår näst högsta standard vilket innebär att de är symmetriska med ett relativt tätt grenverk, säger han.

Hur odlar man fram en kvalitetsgran?

– I år väntas cirka 3 500 julgranar delas ut med start från den 14 december. Julgransajten har granodlingar i Tyskland, Polen, Danmark och Baltikum, där odlingsklimatet är gynnsamt. Först står plantan i två år på odlingsbädd, och därefter ett år på friland. Efter det växer granen i cirka fem år i jorden, så granarna du får är ca 7-8 år gamla. Vi beskär varje gran manuellt så att de ska bli symmetriska, säger Michael Nyholm. Folk blir ofta överraskade av granarnas kvalitet.

Hur ska jag sköta om min gran?

-Låt granen långsamt vänja sig vid värmen inhomhus. Vattna mycket och spreja gärna grenarna ned vatten. Undvik om möjligt placering nära element, kaminer och andra värmekällor. Sen är det bara att njuta av din fina gran.