Vera Vällingby

Träffa Vera Vällingby under Vällingby Kulturdag 26 maj!

Den misslyckade trollkarlen Trams har inte lyckats med ett enda trick, men så en dag får han en mystisk bok av den bäste trollkarlen genom tiderna. I boken finns nyckeln till framgång, hemligheten som alla magiker bör veta. Problemet är bara att Trams inte kan tryda instruktionerna. Därför måste han nu be Vera och de magiska hjältarna i Vällingby om hjälp!
Följ med på ett magiskt äventyr med vår egna Vera Vällingby, har ni vad som krävs för att lyckas? Låt äventyret börja!

 

Du ser den interaktiva teatern på stora scenen på torget kl 12,30, och vid lilla scenen inne i k:5 kl 15,15

Under 50- och 60-talet kom besökare till Vällingby från jordens alla hörn för att se den nya framtidsstaden, under guidning av Fröken Vällingby. Nu väcker karaktären Vera Vällingby liv i verksamheten igen med hjälp av barnteater – baserad på historiken om just Fröken Vällingby.  Vera leder Vällingby in i nutid med hjälp av dess historia. Vera Vällingby figurerar som pilot i pjäsen, som har rest runt jorden och är tillbaka för att berätta om sina erfarenheter från världens alla hörn. Nu vill hon dela och uppleva kärleken för den plats där allting startade – Vällingby. Idén grundar sig i den hjälpsamhet och stiliga uniform som de riktiga Fröken Vällingby hade när de arbetade i Vällingby Centrum för många år sedan.

Klicka här för att läsa en intervju med Barbro Berndt