Vera Vällingby

 

Vera Vällingby med Barbro Berndt. Fotograf: Niclas Brunzell

 

Fröken Vällingby är äntligen tillbaka – som teater!

Under 50- och 60-talet kom besökare till Vällingby från jordens alla hörn för att se den nya framtidsstaden, under guidning av Fröken Vällingby. Nu väcker karaktären Vera Vällingby liv i verksamheten igen med hjälp av barnteater – baserad på historiken om just Fröken Vällingby.

Barnen blir ”ett med äventyret” och lär sig mer om Vällingby

Föreställningen leder Vällingby in i nutid med hjälp av dess historia. Vera Vällingby figurerar som pilot i pjäsen, som har rest runt jorden och är tillbaka för att berätta om sina erfarenheter från världens alla hörn. Nu vill hon dela och uppleva kärleken för den plats där allting startade – Vällingby. Idén grundar sig i den hjälpsamhet och stiliga uniform som de riktiga Fröken Vällingby hade när de arbetade i Vällingby Centrum för många år sedan.

Under premiärföreställningen den 3 mars mötte Vera Vällingby en elak herre som vill förstöra centrumet. Tillsammans måste barnen nu göra allt de kan för att rädda det, och för att det ska gå vägen krävs både list och mod. Tanken är att barnen på ett lekfullt sätt ska få lära sig mer om exempelvis vad en ABC-stad är och hur länge Vällingby Centrum funnits. Nästa föreställning äger rum 26 maj och mer information kommer.