Vera Vällingby & Trollkarlen Trams

Den misslyckade trollkarlen Trams har inte lyckats med ett enda trick, men så en dag får han en mystisk bok av den bäste trollkarlen genom tiderna. I boken finns nyckeln till framgång, hemligheten som alla magiker behöver veta. Problemet är bara att Trams inte kan tyda dess instruktionerna. Därför måste han nu be Vera och de magiska hjältarna i Vällingby om hjälp!

Följ med på ett magiskt äventyr med vår egna Vera Vällingby. Har ni vad som krävs för att lyckas? Kommer allt gå vägen eller sluta i katastrof?

Låt äventyret börja!

Vällingbydagarna, stora scenen
Lördag 22/9 kl. 13.00 & 14.15
Söndag 23/9 kl. 12.00 & 14.30

 

 

Historien om Vera Vällingby

Under 50- och 60-talet kom besökare till Vällingby från jordens alla hörn för att se den nya framtidsstaden, under guidning av Fröken Vällingby.

Nu väcker karaktären Vera Vällingby liv i verksamheten igen med hjälp av barnteater – baserad på historiken om just Fröken Vällingby.  Vera leder Vällingby in i nutid med hjälp av dess historia. Vera Vällingby figurerar som pilot i pjäsen, som har rest runt jorden och är tillbaka för att berätta om sina erfarenheter från världens alla hörn. Nu vill hon dela och uppleva kärleken för den plats där allting startade – Vällingby.

Idén grundar sig i den hjälpsamhet och stiliga uniform som de riktiga Fröken Vällingby hade när de arbetade i Vällingby Centrum för många år sedan.

Klicka här för att läsa en intervju med Barbro Berndt- den riktiga Fröken Vällingby