Vällingby Centrum – mer än bara shopping

Vällingby Centrum är känt för sitt breda utbud av butiker. Men här finns mycket mer än bara shopping – oavsett om du vill se en pjäs, äta gott, spela bowling, köra ett träningspass eller dansa.

Vi pratar om After Shopping, för att påminna om att det finns så mycket roligt att göra här inom kultur och nöje. Kanske är du nyfiken på litteratur, ett mysigt biobesök eller att spela shuffleboard med vännerna. Här finns det och mycket mer.

     

Teater

Vad sägs om teater hos Kulturhuset Stadsteatern? I höst är det två föreställningar som Olof Hanson, chef och konstnärlig ledare, särskilt vill lyfta fram. Snubben lättar sitt hjärta, för och om tonårskillar, är ett samarbete med systerteatern i Skärholmen och handlar om mansrollen. Här är en explosiv dancehall-föreställning med fyra dansare. Dancehall är en dansform med jättemycket rörelse, vilket gör den oerhört explosiv och rolig att titta på. Föreställningen handlar om att dancehall tar över och är för alla – även finrummen. Föreställningen kompletteras med gratis dancehallträning för alla åldrar här i Vällingby på torsdagar klockan 17. Binta Blackout håller i klasserna och föranmälan behövs inte.

     

Kulturskolan och Folkets hus

För den lite yngre publiken finns Kulturskolan som har kurser i alltifrån konstskapande till musikinstrument och dans. Och för de ännu yngre har Folkets hus något de kallar för Efterhäng. Dit är alla barn och föräldrar välkomna efter förskolan för att bryta av vardagen med en kvalitativ musikföreställning, något gott att äta och en chans att träffa andra barn och föräldrar. I samarbete med Musikcentrum Öst visas tre föreställningar under hösten, bland annat I vår sånglåda som är musikglädje runt en låda full med vänner. Föranmälan behövs inte och det kostar 50 kronor. Förutom det finns alltifrån jazzkonserter till konstutställningar, författarbesök och jazzfilmer för de äldre besökarna vill Olle Magnfors, föreståndare på Folkets hus Vällingby, tipsa om.

     

Gnarly Market

När magen kurrar har Gnarly Market god mat och dryck, men också aktiviteter och spel. Att bara sitta i baren på kvällen är väldigt mysigt, då de karakteristiska skyltarna från 50-talet lyser upp torget utanför. Bowlingen är nog mest populär. Som tur är har vi tolv banor så ganska många kan köra samtidigt berättar Patrik Westerholm på Gnarly Market. Sedan har vi alltifrån biljardbord och shuffleboard till arkadspel, airhockey och darttavlor.