Vällingbydagarna 2022

Välkomna till Vällingby Centrum och Vällingbydagarna den 24-25 september kl. 11-17! På lördagen kl 14.00 uppträder Theoz på scenen på Vällingby Torg! Efteråt sker signering. Utomhus hålls under lördagen och söndagen aktiviteter såsom klättertorn, hoppborg, lyckohjul och minigolf. I k:5 finns ansiktsmålning, fiskdamm och ritstation. I Vällingbygången kan du träffa representanter från Ängby SK, fritidsgården Tegelhögen, Gabriellas Balett och dansskola, Vällingby Simhall & Idrottshall, Hässelby Kälvesta Hockeyklubb, Blackebergs Basket och Kindahls Dansskola. Här hålls olika prova på aktiviteter m.m.

Personal från Fastighetsbyrån kan ni träffa på Vällingbyplan och personal från Sats kan ni träffa utanför deras lokal på Pajalagatan. Butiken Normal har ett lyckohjul i Vällingbygången och inne hos Hallbergs Guld finns också ett lyckohjul. Bokas en resa hos Ticket kan ni vara med och tävla om ett presentkort värt 500-1 500 kr.

Zooma på kartan genom att klicka på bilden

1. Scen 2. Utlåning minigolf 3. Hoppborg 4. Minigolf 5. Fastighetsbyrån 6. Hässelby Kälvesta Hockeyklubb 7.  Vällingby Simhall & Idrottshall 8. Fritidsgården Tegelhögen 9. Kindahls Dansskola 10. Ängby SK 11. Gabriellas Balett & dansskola 12. Blackebergs Basket 13. Butiken Normal 14. Klättertorn 15. Ansiktsmålning 16. Fiskdamm i k:5 17. Ritstation k:5 (nedre plan) 18. Veras Värld k:5 (nedre plan)

Konstutställningen Vår Salong har sin finalhelg 24-25 september. Läs mer här.

Lördag 24 september

Scenprogram Vällingby Torg

Kl 11.00 Välkomna!
Nu tänder vi scenen.

Kl 11.05 Kulturskolan Stockholm Vällingby
Kulturskolan Stockholm Vällingby bjuder på ett axplock av ensembler, musikstilar och härlig livemusik.

Kl 12.00 Kindahls Dansskola
Dansskolan som har funnits ända sedan 1950 presenterar en energifylld show med elever från deras olika dansgrupper.

Kl 12.30 Vällingby Sim & idrottshall
Simhallen har ett aktivt träningsprogram och ger här exempel på de olika träningsformer & pass som finns! Häng gärna med!

Kl 13.00 Folkets Hus
Intervju om konstutställningen Vår Salong som pågår i centrum.

Kl 13.15 Simon Weidersjö med bandet Fidimandem
Up & coming band med sångaren Simon Weidersjö i spetsen.
Eget material blandat med tolkningar av kända hits.

Kl 14.00 Theoz
Efter succé i melodifestivalen och bl a Diggilooturné kommer Theoz till scenen i Vällingby Centrum. Mycket energi och ett sprakande framträdande väntar.
Signering sker efter framträdandet.

Kl 15.00 Tegelhögen
Spännande framträdande direkt från musikverksamheten i Tegelhögens studio.

Kl 15.30 Gabriellas Balett & Dansskola
Balett & dansskolan som verkligen vurmar för balettundervisning för alla åldrar. Även orientalisk dans finns på schemat. Här får vi se en uppvisning från aktuella klasser.

Scenprogram i Veras Värld (hitta hit)

Kl. 11.30 & 13.00 Barnteatern Vera Vällingby & Trollkarl Trams
Den misslyckade trollkarlen Trams har inte lyckats med ett enda trick, men så en dag får han en mystisk bok av den bäste trollkarlen genom tiderna. I boken finns nyckeln till framgång, hemligheten som alla magiker behöver veta. Problemet är bara att Trams inte kan tyda dess instruktionerna. Därför måste han nu be Vera och de magiska hjältarna i Vällingby om hjälp!

Följ med på ett magiskt äventyr med vår egna Vera Vällingby. Har ni vad som krävs för att lyckas? Kommer allt gå vägen eller sluta i katastrof? Låt äventyret börja!

Söndag 25 september

Scenprogram Vällingby Torg

Kl 11.00 Välkomna
Nu tänder vi scenen.

Kl 11.05 Tegelhögen
Spännande framträdande direkt från musikverksamheten i Tegelhögens studio.

Kl 12.00 Artist 2022 – Riksfinal
Stage Academy Artist är en nationell artisttävling där vinnaren av varje deltävling får en plats i riksfinalen i Stockholm under Vällingbydagarna. I riksfinalen möts finalisterna inför en storpublik och en extern jury bestående av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen.

“Att bli artist och att kunna göra sig ett namn i musikbranschen är något många drömmer om. Artisttävlingar och Open Stages är en förutsättning för nya akter att komma fram och utvecklas i. Zara Larsson, Wiktoria Johansson och Molly Sandén för att nämna några har alla börjat på de många scener som skapats för unga talanger. Tävlingen ARTIST startade 2013 och vår första vinnare var Hanna Ferm. Sedan dess har många finalister och deltagare skapat samarbeten och kommit vidare i musikbranschen. I skrivande stund har inte mindre än tre tidigare vinnare gått vidare i IDOL. Vanessa Rose, Sebastian Rydgren och Klara Almström. Klara som själv kommer från Vällingby och som sedan vinsten av ARTIST i Vällingby Centrum bland annat spelat in och släppt musik med Joakim Lundell och Madison Mars. Tusse, Madeleine Hilleard och Nadja Kasanesh Holm som nu spelar Whitney Houston i Bodyguard har alla medverkat i ARTIST”, säger Annamia Fast på Stage Academy.

Utöver alla duktiga finalister får vi träffa musikbranschprofiler och spännande gäster i Stage Academy Showcase. Vill du vara med och upptäcka morgondagens stora artister får du inte missa riksfinalen av ARTIST 2022.

Kl 13.00 Artist 2022 – Showcase
Ett brett & inspirerande artistutbud från arrangören av Artist 2022, Stage Academy uppträder.

Kl 14.00 Artist 2022 – Vinnare meddelas och uppträder igen.

Kl 14.30 Kindahls Dansskola
Dansskolan som har funnits ända sedan 1950 presenterar en energifylld show med elever från deras olika dansgrupper.

Kl 15.00 Vällingby Folkdansgille, Vargarna
Dans, musik och rörelse är ett glädjepiller för de flesta människor och att dessutom klara av allt tillsammans med andra gör gott för självförtroendet. Vargarna är en dansgrupp där alla medlemmar har någon form av funktionsnedsättning.

Kl 15.30 Andreas Rydman & Vivien Searcy
Andreas har spenderat mycket tid i Vällingby genom framträdanden på Kafé i Gemenskap. Utöver detta turnerar han med bl a Tommy Nilsson, Chris Kläfford mfl. Vivien Searcy jobbar sedan många år som sångerska på heltid och har även hon turnerat med många av Sveriges mest framträdande musiker. På Vällingbydagarna får ni smakprov från deras egna musikaliska verk som rör sig i allt från Americana till instrumental gitarrmusik.

Scenprogram i Veras Värld (hitta hit)

Kl. 11.30 & 13.30 Barnteatern Vera Vällingby & Trollkarl Trams
Följ med på ett magiskt äventyr med vår egna Vera Vällingby. Har ni vad som krävs för att lyckas? Kommer allt gå vägen eller sluta i katastrof? Låt äventyret börja!