Pallas – ett konditori med anor

Samma år som Vällingby Centrum invigdes öppnade kafé Pallas. För folk i Vällingby har det blivit en institution och det är väl värt ett besök.

– Sedan Pallas öppnade 1954 har det varit fem ägare. Min familj har drivit kafét sedan 1992, berättar Fatih Okur.

Allting bakas på plats på Pallas; både kakor, tårtor, bröd och bakelser. Varje morgon samlas personalen klockan fyra på morgonen för att baka och dörrarna öppnas halv åtta.

– Det är en mötesplats. Många stannar till för att äta frukost på väg till jobbet. De sitter och läser tidningen och småpratar, fortsätter Fatih. Vi har många stammisar så det blir lite som en familj.

När du besöker Pallas är det lätt att bli förundrad över vilket stort utbud de har och att det är en så stor blandning av människor.

– Det är något speciellt med Vällingby. Det är ett levande centrum med kultur och mycket historia. Det är samma sak med Pallas. Folk hittar alltid tillbaka.