Fem nya etableringar i Vällingby Centrum

Publicerat 2019-04-29

Pressmeddelande 2019-04-29

Newsec som förvaltar Vällingby Centrum på uppdrag av fastighetsägaren Svenska Bostäder har tecknat avtal med ytterligare fem nya aktörer, med öppning under maj, juni och augusti.

Re:bel Kitchen växer i Vällingby Centrum
Re:bel Kitchen som delägs av stjärnkrögaren Erik Videgård nyöppnar i Vällingby Centrum. Den populära Poké Bowl-restaurangen byter nu lokaler och växer från ca 80 kvm till ca 220 kvm.

”Det känns kul att vår mat uppskattas så mycket att vi får möjligheten att växla upp till en större lokal. Vi går från ca 20 platser till ca 60 platser i och med den nya lokalen”, säger Erik Videgård. Tillkommer gör även en uteservering med ca 30 platser.

2016 öppnade Re:bel Kitchen i Vällingby Centrum och under juni är det planerat att slå upp portarna till den nya lokalen. Förutom när det kommer till den nästan tre gånger så stora lokalen kommer besökarna känna igen sig. Konceptet och maten kommer vara detsamma, på menyn står bland annat som tidigare den Hawaiiansk-inspirerande rätten Poké bowls. Re:bel Kitchen beskriver sin mat som hela världen i en skål där smakerna i bowlen kommer från bland annat Asien, Nordafrika, Mellanöstern och Sydamerika.

”Det är superkul att våra besökare har visat så stort intresse för Re:bel Kitchen och att de nu får möjlighet att servera fler i sin nya lokal. Vi vill hela tiden utveckla och förnya Vällingby Centrum för våra besökare. Under de senaste åren har vi satsat på vårt nöjes- och kulturutbud, shoppingutbudet men även matutbudet. I och med nyöppningen av Re:bel Kitchen utökas utbudet av intressanta matkoncept ytterligare”, säger Pernilla Andersson, centrumchef i Vällingby Centrum.

Din Bil Sverige öppnar Sveriges första Volkswagen City-store i Vällingby Centrum
”Nordvästra Stockholm är för oss en ’vit fläck’ på kartan, då vi ännu inte är verksamma i den delen av Stockholm. Vällingby Centrum känns därför som en ideal placering för vår etablering”, säger Johan Karlson, Märkeschef VW Stockholm.

”Det är extra roligt att vi är först i Sverige med att etablera Volkswagens helt nya Future Sale-koncept där”. Konceptet innebär i korthet att vi skall komma så nära kunden som möjligt i den framtida, alltmer digitaliserade marknaden och samtidigt vara så kostnadseffektiva som möjligt.

”Jag är övertygad om att detta koncept är modellen för framtidens bilhall och att City Store Vällingby, kommer att bidra till att Volkswagen Stockholm ytterligare befäster sin position som ledande aktör i Stockholmsregionen”, fortsätter Johan Karlson.

Din Bil Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Volkswagenkoncernen och representerar märkena Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Porsche och Volkswagen Transportbilar på den svenska storstadsmarknaden. 2018 sålde Din Bil Gruppen över 77 000 bilar varav drygt 36 100 nya personbilar och 6 100 nya transportbilar. Omsättningen uppgick till 18,2 miljarder SEK och bolaget har ca 2 100 anställda.

Nordens största husdjurskoncept till Vällingby Centrum
Arken Zoo är en del av Nordens största husdjurskoncept. Kedjan har vuxit snabbt de senaste åren med ett flertal nya butiker i Stockholm. ”Nu ser vi fram emot att välkomna alla husdjursägare till en ny butik i Vällingby Centrum”, säger Marcus Haas, etableringsansvarig Arken Zoo. Butiken öppnar i maj och kommer att kunna erbjuda ett brett sortiment med hög kvalité och noga utvalda varumärken.

Ny optiker i Vällingby Centrum
Backmans Optik grundades av Tor Backman 1959. Han ville erbjuda mer än en vit optikerrock, han ville skapa en helhetsupplevelse för sina livslånga kunder. Backmans är optikern där det kliniska möter stil och mode. Erfarenhet och klassik optik kombineras med de senaste innovationerna och nytänkande arbetssätt.

”Backmansfamiljen firar 60 år i år och det vill vi fira genom en tillökning i familjen. Då är Vällingby Centrum den självklara platsen för oss då familjekänslan är stark här. Som enda fristående optikern i Vällingby Centrum kommer vi erbjuda ett sortiment som du inte hittar hos de stora kedjorna. Vi anpassar vårt urval av produkter och tjänster efter våra kunders behov och ser fram emot att få bli din familjeoptiker för många år framåt”, säger Trisha Gandomani, butikschef.

Backmans Optik finns också i Skärholmen Centrum och i Väsby Centrum.

Lekia öppnar ny leksaksbutik i Vällingby Centrum
Vällingby Centrum stärker erbjudandet till barnfamiljer med en högkvalitativ leksaksbutik. Efter sommaren öppnar Lekia en ny butik i samma lokal där det tidigare fanns en BR-butik. Fokus för den nya Lekia-butiken blir inspiration, upplevelse och det personliga mötet.

”Det blir ett noga utvalt sortiment med högt lekvärde för barn i alla åldrar. Vi tror att det är viktigt för barns utveckling att leka med leksaker och därför vill vi särskilt kunna erbjuda ett alternativ till digitala skärmar”, säger Peter Stenlund på Lekit.

I butiken kommer det att finnas kreativa produkter som underlättar för barn och föräldrar att göra roliga saker tillsammans. Butiken kommer också att föra ett litet urval av efterfrågade babyprodukter.

”Vällingby är en stadsdel med många barnfamiljer och en bra leksaksbutik passar centrumet perfekt. Lekia har ett brett sortiment och kunnig personal som gärna bistår kunderna med råd. Den nya butiken i Vällingby Centrum är en del av vår offensiva satsning. Läget är perfekt med ett stort flöde av människor. Här finns stora möjligheter för oss att få in strökunder eller kunder som är på väg till ett kalas och snabbt behöver få hjälp med att välja rätt present”, säger Peter Stenlund.

Positiva vindar för Vällingby Centrum
”Det känns roligt med den positiva utvecklingen i Vällingby Centrum. Det visar att den klassiska ABC staden lever än idag och att Vällingby Centrums läge nära bostäder, service och arbetstillfällen fungerar. Det genererar i besöksflöden under veckans alla dagar och tider vilket gör att det finns ett stort intresse från olika branscher att befinna sig här”, säger Nina Sundberg, uthyrare i Vällingby Centrum.