Aktuellt

Vinn ett besök av tomten på julafton

Mellan den 3-18 december kan du tävla om att vinna ett besök av tomten kl. 16 på julafton (24 december). Med sig har tomten en säck fylld av klappar. Du kan nominera vem du vill, allt från en vän till en granne eller dig själv. Adressen dit tomten åker på julafton måste vara i Västerort.

Tävlar gör du antingen genom att maila nedan till jultomte@vallingbycentrum.se eller fyll i en tävlingstalong som finns i k:5 vid tomtens släde.

 • Ditt namn
 • Ditt telefonnummer
 • Din mailadress
 • Namn på familjen som bor i hushållet dit du vill att tomten ska besöka på julafton
 • Hur många barn som kommer att finnas i hushållet på julafton och hur gamla de är
 • Vilken adress tomten ska till på julafton (måste vara i Västerort)
 • Skriv en motivering till varför du ska vinna

Genom att tävla godkänner du också tävlingsvillkoren nedan.

Tävlingsvillkor:

 • Tävlingen pågår från 3-18 december 2018.
 • Vinnaren meddelas via telefon den 20 december.
 • Kom ihåg att tomten endast har möjlighet att åka ut till hushåll i Västerort.
 • Juryn består av representanter från centrumledningen och beslutet kan inte överklagas.
 • Anställda i Vällingby Centrum och reklambyrån Ruth får inte delta i tävlingen.
 • För din trygghets skull hanteras dina personuppgifter enligt GDPR. När du registrerar dig i tävlingen godkänner du alltså att Vällingby Centrum har rätt att kontakta dig (exempelvis om du vinner). De uppgifter som du registrerar är självklart konfidentiella och vi på Vällingby Centrum lovar att aldrig sprida dessa till tredje part.
 • Tomten förmedlas av EventCity kl. 16.00 på julafton (24 december).
 • Värdet på vinsten är ca 3 000 kr och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

 

 

Julgran på köpet!

Årets granutdelning har öppet 14-21 december och samma tider som våra butiker. Kom ihåg att granarna brukar vara poppis och det är först till kvarn som gäller. Utdelning sker på parkeringen vid City Gross.

Erbjudandet gäller mot uppvisande av ett kvitto från Vällingby Centrum daterat december 2018 där totalsumman överstiger 500 kronor. Totalt delas 3 500 julgranar ut och erbjudandet gäller en julgran per kund. Gäller ej Systembolaget och matbutiker samt tobak, spel och alkohol.

Så här firar vi jul

Isbana hela vintern – tillfälligt avstängd p.g.a. vädret

Från den 1 december är vår isbana öppen för åkning. På helger och lov mellan kl. 10-18 kan vuxna och barn låna skridskor och hjälm, med undantag för Julafton, Juldagen och Nyårsdagen. Minsta storlek på skridskor är 27. Isbanan är även öppen (obemannad) alla vardagar kl. 10-20 fram till 3 mars.

Träffa Tomten

Den 8, 15 och 22 december kan du lämna din önskelista till tomten. Du hittar honom vid H&M i k:5 kl. 12-16.

Barnteatern Vera Vällingby och Klappjakten

Föreställningarna sker den 8 och 15 december kl. 11.30 och 13.30 i k:5. Mer information finns här.

Glöggbar

Ta en välbehövlig och värmande paus. Den 8-9, 15-16, 22-23 december kl. 12-16 bjuder vi på alkoholfri glögg och pepparkakor. Glöggbarerna hittar du i k:5 och i k:6 (utanför Hemköp).

Luciakonserter

Kulturskolan har tre framträdanden i k:5. Den 11 december en julorkester, den 12 december klassisk luciakonsert och  den 13 december en julig flashmob. Samtliga konserter är kl. 17.30.

Handla för 500 kr och få en julgran på köpet

Årets granutdelning har öppet 14-21 december och samma tider som våra butiker. Kom ihåg att granarna brukar vara poppis och det är först till kvarn som gäller. Utdelning sker på parkeringen vid City Gross. Erbjudandet gäller mot uppvisande av ett kvitto från Vällingby Centrum daterat december 2018 där totalsumman överstiger 500 kronor. Totalt delas 3 500 julgranar ut och erbjudandet gäller en julgran per kund. Gäller ej Systembolaget och matbutiker samt tobak, spel och alkohol.

Paketinslagning

Den 15-16 och 18-23 december hjälper våra värdar och värdinnor till att slå in dina nyinköpta julklappar. Inslagningsdiskarna hittar du i k:5 vid glasräcket vid Massagotti och utanför MQ. Kl. 13-19 på vardagar och kl. 12-18 på helger.

Julmarknad

Strosa runt och ta del av julstämningen på Vällingby Centrums årliga julmarknad. Julmarknaden är öppen 19-23 december kl. 10-18. Varmt välkomna!

Var med och designa årets julpapper

Till och med den 12 november kan du vara med och designa årets julpapper. Klicka på länken för mer info!

Julpapper 2018

Renovering plan -2 Solursgaraget

Vår renovering av plan -2 i Solursgaraget börjar bli klart. Idag onsdag 21/11 öppnar vi upp ungefär halva garageplanet och i morgon torsdag 22/11 är hela våningsplanet öppet. Övriga delar av garaget är öppet, plan -1 och plan 0. Hela Åregaraget är också  öppet som vanligt. Välkomna!

Dagens lunch på Gnarly Market

LUNCH VECKA 50

Kl.11-14  /  95:-
I dagens lunch ingår salladsbuffé, bröd samt kaffe och kakor.

Måndag

Korvstroganoff med ris. (L)


Tisdag

Grillspett serveras med rostad potatis samt paprikasås. (L)


Onsdag

Nötfärsbiffar serveras med stekt lök, gräddsås samt kokt potatis. (G & L)


Torsdag

Husets schnitzel serveras med pommes och rödvinssås. (G)


Fredag

Helgrillad fläskkarré serveras med rosmarinpotatis samt örtfraiche. (L)


Veckans fisk

Sej à la Provence serveras med örter, vitlök och körsbärstomater.


Veckans vegetariska

Morotslasagne (G)


Kl. 11-16:

Gnarly Burger 99:-

Högrevsburgare 100g, Gnarly dressing, picklad rödlök, krispig sallad, tomat samt smältost serveras med pommes och saltgurka.Gnarlydressing 10:-/ Tryffelmayo 10:-/ Majonnäs 10: –


Kl. 11-16:

Caesar Sallad 119:-

Välj mellan kycklingfilé eller halloumi. Serveras med Gnarly caesardressing, romansallad, krispigt bacon, krutonger, ägg samt parmesan.

Barnteater med Vera Vällingby

8 & 15 december kl 11.30 & 13.30

Julklapparna är inlåsta och nyckeln är borta!
Tomtens bäste julnisse ”Nisse” har slarvat bort nyckeln till julklappshuset. Stackars Nisse skäms så mycket och vet inte vad han ska säga till tomten. Kom och hjälp till att rädda julklapparna, alla barn och julhjältar behövs! Häng med på ett riktigt juläventyr och hjälp Vera Vällingby och Nisse att hitta nyckeln.
Vera Vällingby och klappjakten passar sig bäst för julhjältar runt åldrarna 4-6 år.

Välkommen att bli ett med äventyret!


Lyssna på Vera Vällingbylåten på Youtube


 

Historien om Vera Vällingby

Under 50- och 60-talet kom besökare till Vällingby från jordens alla hörn för att se den nya framtidsstaden, under guidning av Fröken Vällingby.

Nu väcker karaktären Vera Vällingby liv i verksamheten igen med hjälp av barnteater – baserad på historiken om just Fröken Vällingby.  Vera leder Vällingby in i nutid med hjälp av dess historia. Vera Vällingby figurerar som pilot i pjäsen, som har rest runt jorden och är tillbaka för att berätta om sina erfarenheter från världens alla hörn. Nu vill hon dela och uppleva kärleken för den plats där allting startade – Vällingby.

Idén grundar sig i den hjälpsamhet och stiliga uniform som de riktiga Fröken Vällingby hade när de arbetade i Vällingby Centrum för många år sedan.

 

Intervju med Barnbro Bernt – den riktiga Fröken Vällingby

Under 50- och 60-talet kom besökare till Vällingby från jordens alla hörn för att se den nya framtidsstaden, under guidning av Fröken Vällingby. Nu väcker karaktären Vera Vällingby liv i verksamheten igen med hjälp av barnteater – baserad på historiken om just Fröken Vällingby. Barbro Berndt var en av flera fröken Vällingby och såhär säger hon;

” Jag blir, vid blotta tanken förtjust att tiden då Fröken Vällingby var ansiktet utåt för Vällingby Centrum – inte bara för tillresande turister i tusentals  varje sommar, stadsplanerare , arkitekter och helt ”vanliga turister” – från när och fjärran , från jordens alla hörn uppmärksammas.

Det kan kanske vara svårt att förstå idag men Vällingby var på den här tiden en riktig turistmagnet och likaså ” Fröken Vällingby”. Det fångade alla dagstidningar och många andra tidningar upp och  Fröken Vällingby visades alltid upp med nytaget foto och presentation, så fort det blev känt vem som skulle vara årets ”Fröken”. Alla ville ju se Vällingby.

Men även för Vällingbyborna och andra tillresta stockholmare betydde vår verksamhet mycket. Det var ju många barnfamiljer, som hade flyttat till Vällingby och många behövde tips och goda råd om allt möjligt. Var hittade man bra barnkläder, vilka frisörer fanns det, fanns det någon bra köttaffär, var köper man skaldjursdelikatesser, ”har du sett min lilla dotter, som var här nyss och lekte vid fontänen ”, ” kan du sitta barnvakt hos oss ikväll” och mycket annat. Jag vet, vi betydde en sorts trygghet för många – vi fanns ju där hela dagarna i vår tuffa kiosk med telefon och turistbroschyrer på tyska, engelska och franska och var alltid beredda att hjälpa till med allehanda frågor. Jag minns en farbror som kom förbi ett par gånger i veckan och småpratade, när han väntade på att hans polska limpa skulle levereras till affären. Vi fick många nya vänner under de här åren.

Därför känns det så roligt att den här verksamheten åter blir ihågkommen. Vi betydde ju som sagt också mycket för barnen i Vällingby och det är spännande att fånga nya generationers intresse för Vällingbys historia. Måtte den inte falla i glömska utan att vi fortsättar att både blicka tillbaka och utveckla centrumbildningen i framtiden till ett fortsatt modernt centrum i tiden.

När jag hör om Vera Vällingby så känner jag mig faktiskt litet besläktad med henne. Även om jag arbetat som språklärare och utvecklingsledare i Hässelby Villastad en stor  del av mitt liv, så fortsatte jag efter Fröken Vällingby åren, som flygvärdinna på SAS och reste runt om i världen och liksom Vera Vällingby tycker jag att språkkunskaper är ytterst viktigt. Själv har jag lärt mig fem språk- engelska, tyska, franska, italienska och spanska.

Hoppas att Vera Vällingby kommer att bibringa mycket information om Vällingby Centrum till många intresserade och framför väcka intresse , nyfikenhet och engagemang för vårt fina centrum.” Avslutar Barbro

 

Västerorts Föräldragrupp

 

Är du blivande förälder eller föräldraledig?

Varmt välkommen till Vällingby Centrums Föräldragrupp på Facebook
– träffa nya vänner, utbyt erfarenheter, ha roligt!

I vår föräldragrupp stöttar vi varandra, ger råd och tips, ställer frågor och diskuterar om allt som rör barn och föräldraskap. Som medlem i föräldragruppen får du också vara med på våra fysiska träffar som vi arrangerar – självklart helt kostnadsfritt. Du blir regelbundet uppdaterad med information om olika aktiviteter, utbud, erbjudanden och annat via våra aktörer i Vällingby Centrum och i närområdet.

Vällingby Centrum driver den här föräldragruppen för att bidra till gemenskap och tillhörighet hos besökare. Vi tycker att gruppen skapar fina förutsättningar för föräldrar att träffa nya vänner och få sällskap av andra med gemensamma intressen. Med vårt breda utbud av shopping, nöje, service, mat och kultur är vi nämligen mer än bara ett köpcentrum. Hos oss möts människor, har roligt och skapar minnen.

Våra gruppaktiviteter hålls på olika platser i Vällingby Centrum. Du anmäler din medverkan via vår anmälningssida som vi lägger upp i gruppen. Alla träffar kommer ha olika teman och du kan förvänta dig en variation av inspirerande föreläsare, mysiga fikastunder eller andra roliga aktiviteter. Vi tar gärna emot önskemål från er i gruppen om vad ni vill hitta på.

Det är viktigt att hålla god ton i gruppen för att inte störa trivseln. Därför är det ett krav att du som medlem läser igenom gruppreglerna i samband med insläpp – och följer dessa – tack.

Vi hoppas att du kommer trivas i vår föräldragrupp.

Välkommen till hjärtat i Västerort!

Intervju


Haidar Beden, elev på Smedhagsskolan

 

Elever ifrån Smedhagsskolan i Hässelby såg föreställningen ”Svaret” hos Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Föreställningen förmedlar genom dans, sång och ord berättelser om rasism och fördomar.

En av eleverna heter Haidar Beden, 14 år. Vi ställde några frågor till honom om föreställningen som han fick svara på;

Vad tycker du om föreställningen och varför?

Jag tycker föreställningen är väldigt bra för vårat samhälle som visar att det är inte jämställt i samhället även om vi vill det så finns det fortfarande rasism, jag tycker att det är bra att Niki, Doreen och Imenella visar det här och det är väldigt modigt att dem delar med sig av deras känslor och det dem har vart med om. Vem som helst skulle inte gör det. Det är väldigt inspirerande tycker jag och pjäsen har en stark och meningsfull betydelse. Jag tycker Niki, Doreen och Imenella borde få en Oscar för det arbetet dem har gjort! Så sjukt bra!

Vad väckte den för känslor hos dig?

Självaste pjäsen väckte stora känslor hos mig även om jag inte är en mörkhyad kvinna i samhället så relaterar jag lite i vissa situationer av pjäsen så som att ha tvivlat på mig själv eller velat va någon annan, Men efter en tid har jag accepterar mig själv så som dem också gjorde i pjäsen men det tar tid. Jag var nästan gråtfärdig vid en scen där Doreen sjöng det var så vackert

Vad tycker du om att få besöka stadsteatern med klassen?

Personligen älskar jag teater och sång så det tycker jag är väldigt roligt att vi får uppleva kultur och teater. Vi har ett samarbete med just stadsteatern där vi får va med och uppleva hur man tar sig till när man vill göra en pjäs t.ex. det gör vi på elevsval och det är också roligt att få vara med och lära sig saker inom just teatern. Det är också roligt att ha en lärare( Thomas Creutz) som också har en passion för just teater. Jag tycker det är sjukt bra att vi får möjligheten att göra sånna saker med skolan och att få uppleva kulturen i Hässelby-Vällingby.

Vad tycker du om Vällingby centrum?

Jag älskar Vällingby centrum just för att vi har allt vi behöver i centrumet. Vi får nya butiker/restauranger och det är allmänt roligt att bara umgås där med vänner. Jag har allt jag behöver på ett ställa och det är nära mig, det tycker jag är bra då slipper jag åka ända till stan.

 

Presenterian blir återförsäljare åt Panduro Hobby!

Vi har glädjen att kunna meddela att Presenterian blir återförsäljare åt Panduro Hobby! I slutet av oktober öppnas övervåningen upp med ett Panduro Hobby utbud!