Aktuellt

Förlängda öppettider under julhandeln

För att underlätta er julhandel har vi i år förlängda öppettider kring jul.

16-17 dec: 10-19
18-22 dec: 10-21
23 dec: 10-19

Övriga julöppettider:
24 dec – 10-14
25 dec – Stängt
26 dec – 11-18
31 dec – 10-16
1 jan – Stängt

 

Jul i Västerort

 • Få en julgran på köpet 14-21 december
  Handla för minst 500 kronor på ett kvitto i Vällingby Centrum så får du julgranen på köpet. Kvitton från och med 1 december är giltiga. Obs, gäller ej spel-, livsmedelsbutiker eller systembolaget. Julgransutdelningen pågår från 14-21 december, eller så långt granarna räcker. Visa upp ditt kvitto så får du en julgran att ta med hem. Utdelningen sker utanför Gnarly Market under butikernas öppettider.

 

 • Isbana hela vintern
  På helger och lov mellan kl 10.00-18.00 kan vuxna och barn låna skridskor och hjälm, med undantag för julafton, juldagen och nyårsafton. Minsta storleken på skridskor är 27. Isbanan är även öppen (obemannad) alla vardagar kl. 10.00-20.00 fram till 3 mars 2018.

 

 • Barnteater: Ljugtomten och Klappjakten
  9e och 17e december spelas barnteatern i k:5 med start kl 11.00,13.00 & 15.00.

 

 • Julpianist 
  9e och 17e december kan du lyssna till stämningsfull julmusik inne i k:5, klockan 12.00-16.00.

 

 • Träffa tomten 
  2e och 16e december kan du lämna din önskelista till tomten. Du hittar tomten i k:5 vid Massagotti-entrén kl. 12.00 -16.00.

 

 • Lucia 
  13e december firar vi lucia med stämningsfull luciakonsert framförd av en barnkör ifrån Kulturskolan. Luciafirandet hittar du i k:5 utanför Best of Brands kl. 17.00.

 

 • Glöggbarer
  Kom i julstämning i våra glöggbarer där vi bjuder på alkoholfri glögg och pepparkakor varje helg innan jul. Glöggbarerna hittar du i k:5 och i k:6 (utanför Hemköp) kl 12.00-16.00.

 

 • Paketinslagning
  16e – 23e december hjälper våra värdar och värdinnor till att slå in dina nyinköpta julklappar. Inslagningsdiskarna hittar du i k:5 vid glasräcket bredvid Best of Brands och vid rulltrappan utanför MQ. Klockan 12.00-18.00 på helger och kl 13.00-19.00 på vardagar.

 

 • Julmarknad 
  Strosa runt och ta del av julstämningen på Vällingby Centrums årliga julmarknad. Julmarknaden är öppen 16e-23e december mellan kl. 10.00-18.00.

  Varmt välkomna!

 

Gratis skridskoåkning

 

Gratis skridskoåkning för alla

Träna på piruetter eller lära sig att stå på skridskor? Hos oss är alla varmt välkomna att åka på vår nyspolade isbana. På helger och lov kan både vuxna och barn låna skridskor & hjälm mellan kl 10-18, minsta storleken på skridskor är 27. (undantag julafton, juldagen, nyårsafton). Isbanan är även öppen alla vardagar 10-20, då obemannad, fram till och med 3 mars 2018.

Få julgranen på köpet

Förenkla julbestyren genom att julshoppa i Vällingby Centrum så får du som traditionen bjuder en gran med dig hem på köpet. Såhär funkar det;

 • Handla mellan 1-21/12 i en av Vällingby Centrums butiker (gäller ej livsmedelsbutiker, systembolaget eller spel)
 • Handla för minst 500 kr på ett och samma kvitto
 • Visa upp kvittot vid utdelningen och få med dig granen hem
 • Utdelningen sker mellan 14-21/12 under ordinarie öppettider, placering utanför Gnarly Market
 • Max en gran per hushåll, gäller så länge lagret räcker

 

Vill du veta mer om granarna?

Såhär säger Michael Nyholm på grossisten Julgranssajten

– Vi är så glada för att Vällingby Centrum satsar på granar med kvalitet. Det här är granar av vår näst högsta standard vilket innebär att de är symmetriska med ett relativt tätt grenverk, säger han.

Hur odlar man fram en kvalitetsgran?

– I år väntas cirka 3 500 julgranar delas ut med start från den 14 december. Julgransajten har granodlingar i Tyskland, Polen, Danmark och Baltikum, där odlingsklimatet är gynnsamt. Först står plantan i två år på odlingsbädd, och därefter ett år på friland. Efter det växer granen i cirka fem år i jorden, så granarna du får är ca 7-8 år gamla. Vi beskär varje gran manuellt så att de ska bli symmetriska, säger Michael Nyholm. Folk blir ofta överraskade av granarnas kvalitet.

Hur ska jag sköta om min gran?

-Låt granen långsamt vänja sig vid värmen inhomhus. Vattna mycket och spreja gärna grenarna ned vatten. Undvik om möjligt placering nära element, kaminer och andra värmekällor. Sen är det bara att njuta av din fina gran.

 

Psst, på julgranarna sitter en fin julhälsning ifrån Vällingby City. Denna hälsning fästs på granarna när de är små och då hette vi City, därav fel namn 😉

Paketinslagning 16-23/12

Ta med julklapparna till någon av våra inslagningsdiskar och låt proffsen hjälpa dig att slå in paketen. Nyhet för i år är att vi även har vårt egna Vällingby Centrum julpapper designat av Nikolaj Kledzik som har skapat vår nya profil. Mönstret som ni ser på bild är influerat av de nya färgerna och mönstren som den nya profilen har.

Här finner du inslagningsdiskarna;

Vid glasräcket bredvid Best of brands och vid rulltrappan utanför MQ

Kl 12-18 på helger

Kl 13-19 på vardagar

 

Julmarknad 16-23/12

Strosa runt och ta del av julstämningen på Vällingby Centrums årliga julmarknad med fokus på mat och hantverk. Julmarknaden är öppen mellan kl. 10.00-18.00

Hjärtligt välkomna!

Lagerhaus byter lokal

Nu är det klart att Lagerhaus byter lokal!
Den 22 november slås portarna upp till den nya butikslokalen, som ligger mellan Kjell & Company samt nya Flying Tiger Copenhagen. Den nya lokalen är på 300 kvadratmeter och kommer att inredas med kedjans nya butikskoncept.

Intervju


Haidar Beden, elev på Smedhagsskolan

 

Elever ifrån Smedhagsskolan i Hässelby såg föreställningen ”Svaret” hos Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Föreställningen förmedlar genom dans, sång och ord berättelser om rasism och fördomar.

En av eleverna heter Haidar Beden, 14 år. Vi ställde några frågor till honom om föreställningen som han fick svara på;

Vad tycker du om föreställningen och varför?

Jag tycker föreställningen är väldigt bra för vårat samhälle som visar att det är inte jämställt i samhället även om vi vill det så finns det fortfarande rasism, jag tycker att det är bra att Niki, Doreen och Imenella visar det här och det är väldigt modigt att dem delar med sig av deras känslor och det dem har vart med om. Vem som helst skulle inte gör det. Det är väldigt inspirerande tycker jag och pjäsen har en stark och meningsfull betydelse. Jag tycker Niki, Doreen och Imenella borde få en Oscar för det arbetet dem har gjort! Så sjukt bra!

Vad väckte den för känslor hos dig?

Självaste pjäsen väckte stora känslor hos mig även om jag inte är en mörkhyad kvinna i samhället så relaterar jag lite i vissa situationer av pjäsen så som att ha tvivlat på mig själv eller velat va någon annan, Men efter en tid har jag accepterar mig själv så som dem också gjorde i pjäsen men det tar tid. Jag var nästan gråtfärdig vid en scen där Doreen sjöng det var så vackert

Vad tycker du om att få besöka stadsteatern med klassen?

Personligen älskar jag teater och sång så det tycker jag är väldigt roligt att vi får uppleva kultur och teater. Vi har ett samarbete med just stadsteatern där vi får va med och uppleva hur man tar sig till när man vill göra en pjäs t.ex. det gör vi på elevsval och det är också roligt att få vara med och lära sig saker inom just teatern. Det är också roligt att ha en lärare( Thomas Creutz) som också har en passion för just teater. Jag tycker det är sjukt bra att vi får möjligheten att göra sånna saker med skolan och att få uppleva kulturen i Hässelby-Vällingby.

Vad tycker du om Vällingby centrum?

Jag älskar Vällingby centrum just för att vi har allt vi behöver i centrumet. Vi får nya butiker/restauranger och det är allmänt roligt att bara umgås där med vänner. Jag har allt jag behöver på ett ställa och det är nära mig, det tycker jag är bra då slipper jag åka ända till stan.

 

Presenterian blir återförsäljare åt Panduro Hobby!

Vi har glädjen att kunna meddela att Presenterian blir återförsäljare åt Panduro Hobby! I slutet av oktober öppnas övervåningen upp med ett Panduro Hobby utbud!

Vällingby Centrum är tillbaka!

4 oktober

Presentkortsmaskinen har fått en förvandling. Modernare och roligare, likaså är de nya presentkortskuverten. Roligare att ge bort som gåva, finns även utan text 🙂

 

2 oktober

Vepan i gången mellan Åregaraget och K5 är nu uppdaterad med det nya fräscha manéret.

29 september

 

27 september

Idag har nedmonteringen av ”ity” påbörjats på våra stora fasadskyltar. Eftersom att stora delar av vårt centrum är kulturskyddat tar processen att få upp nya skyltar lite längre tid. Men nu är i alla fall City borttrollat 😉

25 september

Nu har resan mot nya Vällingby Centrum börjat! Att byta profil och skyltar tar sin lilla tid, och vi vill att ni ska följa med på resan med oss!
Vi kommer här att uppdatera med bilder på vårt arbete, här ovan ser ni hur en fönsterfoliering byts mot det nya.

23 september

Vällingby City byter grafisk identitet och namn
– som leder tillbaka till rötterna

Vällingby Centrum började byggas i början av 1950-talet. Det blev en internationellt uppmärksammad händelse när centrumet sedan invigdes den 14 november 1954.

Under åren 2004–2008 genomgick Vällingby en moderniseringsfas. Resultatet blev en upprustad stadskärna där den unika 1950-talsmiljön bevarats, samtidigt som modern arkitektur tillkom. I samband med förnyelsen och den dåvarande planen över området togs även ett beslut att byta namn från Vällingby Centrum till Vällingby City.

Nu förstärks områdets unika egenskaper

Nu genomgår Vällingby en ny fas där den grafiska identiteten uppdateras och förstärker den moderna 50-talskänslan som präglar centrumet och dess arkitektur. Därför är det även naturligt att återta namnet Vällingby Centrum.

– Vi vill självklart lyfta och ta tillvara på de unika egenskaper som Vällingby Centrum har. Namnbytet känns därför väldigt bra, eftersom namnet nu speglar det vi faktiskt är. Många med anknytning till Vällingby hyser stor omsorg för centrumet, där namnet är en viktig del som har väckt känslor. Det stora engagemang som finns hos våra besökare ser vi som en styrka och är något vi vill värna om, säger Camilla Lager, centrumledare och marknadsansvarig för Vällingby Centrum.

I det nya formspråket syns grafik, form och mönster vilka representerar de fysiska former som redan är en del av miljön i Vällingby Centrum. Logotypens karaktär är hämtad från de skyltar som sitter på taken ovanför Vällingby Centrum, den är en ikon för Vällingby Centrum som bidrar med historik och karaktär – och är en viktig del av Stockholms historia.

Längre utvecklingsarbete

– Newsec har sedan 2012 arbetat tillsammans med fastighetsägaren Svenska Bostäder med en långsiktig plan för att utveckla utbudet i Vällingby. Nu när vi åter igen är ett levande centrum med starkt kultur-, restaurang-, handels- och serviceutbud är det en viktig pusselbit i vårt utvecklingsarbete att återta namnet Vällingby Centrum.

De båda parterna är överens om att namnbytet rimmar väl med den positiva utveckling Vällingby Centrum har genomgått och står inför.

– Svenska Bostäder har en lång närvaro i Vällingby och stadsdelen ligger oss varmt om hjärtat. Att Vällingby kan erbjuda ett levande centrum med allt från affärer till annan typ av samhällsservice är oerhört viktigt. Vårt samarbete med Newsec bygger på långsiktighet och ansvarstagande, det är därför vi nu tar nästa steg för att utveckla Vällingby Centrum, säger Pelle Björklund, VD Svenska Bostäder.