Aktuellt

Tomtetävling

Vinn ett skäggigt besök från Nordpolen – inklusive klappar!

Mellan den 3-15 december kan du tävla om att vinna ett besök av tomten kl. 16 på julafton (24 december). Med sig har tomten en säck fylld av klappar. Du kan nominera vem du vill, allt från en vän till en granne eller dig själv. Adressen dit tomten åker på julafton måste vara i Västerort.

Tävlar gör du antingen genom att maila nedan till jultomte@vallingbycentrum.se eller fyll i en tävlingstalong som finns i k:5 vid tomtens släde.

 • Ditt namn
 • Ditt telefonnummer
 • Din mailadress
 • Namn på familjen som bor i hushållet dit du vill att tomten ska besöka på julafton
 • Hur många barn som kommer att finnas i hushållet på julafton och hur gamla de är
 • Vilken adress tomten ska till på julafton (måste vara i Västerort)
 • Skriv en motivering till varför du ska vinna

Genom att tävla godkänner du också tävlingsvillkoren nedan.

Tävlingsvillkor:

 • Tävlingen pågår från 3-15 december 2019.
 • Vinnaren meddelas via telefon den 19 december.
 • Kom ihåg att tomten endast har möjlighet att åka ut till hushåll i Västerort.
 • Juryn består av representanter från centrumledningen och beslutet kan inte överklagas.
 • Anställda i Vällingby Centrum och reklambyrån Ruth får inte delta i tävlingen.
 • För din trygghets skull hanteras dina personuppgifter enligt GDPR. När du registrerar dig i tävlingen godkänner du alltså att Vällingby Centrum har rätt att kontakta dig (exempelvis om du vinner). De uppgifter som du registrerar är självklart konfidentiella och vi på Vällingby Centrum lovar att aldrig sprida dessa till tredje part.
 • Tomten förmedlas av EventCity kl. 16.00 på julafton (24 december).
 • Värdet på vinsten är ca 3 000 kr och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Fira jul i Västerort

Isbana hela vintern

På helger och lov mellan kl. 10-18 kan vuxna och barn låna skridskor och hjälm, med undantag för julafton, juldagen och nyårsdagen. Minsta storlek på skridskor är 27. Isbanan är även öppen (obemannad) alla vardagar kl. 10-20 fram till 1 mars.

Träffa tomten

Den 7, 14 och 21 december kan du lämna din önskelista till tomten. Du hittar honom vid H&M i k:5 kl. 12-16.

Glöggbar

Ta en välbehövlig och värmande paus. Den 7-8, 14-15, 21-22 december kl. 12-16 bjuder vi på alkoholfri glögg och pepparkakor. Glöggbarerna hittar du i k:5 och i k:6 (utanför Hemköp).

Konserter med Kulturskolan Stockholm – Vällingby

Kulturskolan har tre framträdanden i k:5. Den 10 december Gitarrorkester/Dans/Sång, den 11 december Blåsorkester och 12 december Luciakonsert. Samtliga konserter är kl. 17.30.

Luciatåg med Raoul Wallenbergsskolan

Den 13 december kl. 12.00 i k:5 med elever från Raoul Wallenbergsskolan.

Handla för 500 kr och få en julgran på köpet

Årets granutdelning har öppet 13-22 december och samma tider som våra butiker. Kom ihåg att granarna brukar vara poppis och det är först till kvarn som gäller. Utdelning sker på parkeringen vid Matvärlden. Erbjudandet gäller mot uppvisande av ett kvitto från Vällingby Centrum daterat från 2 december 2019 där totalsumman överstiger 500 kronor. Totalt delas 3 500 julgranar ut och erbjudandet gäller en julgran per kund. Gäller ej Systembolaget och matbutiker samt tobak, spel och alkohol.

Julmarknad

Strosa runt och ta del av julstämningen på Vällingby Centrums årliga julmarknad. Julmarknaden är öppen 17-23 december. Varmt välkomna!

Paketinslagning

Den 18-23 december hjälper våra värdar och värdinnor till att slå in dina nyinköpta julklappar. Inslagningsdiskarna hittar du i k:5 vid glasräcket vid Massagotti och utanför MQ. Kl. 13-19 på vardagar och kl. 12-18 på helger.

Barnteatern Vera Vällingby och Klappjakten

Föreställningarna sker den 21-22 december kl. 12.00 och 14.00 i Veras Värld. Mer information finns här.

Vera Vällingby leker och kommer på rim

Kom och träffa Vera Vällingby i Veras Värld den 23 december. Hon är där varje hel timme mellan kl. 11-15.

Julgran på köpet

Årets granutdelning har öppet 13-22 december och samma tider som våra butiker. Kom ihåg att granarna brukar vara poppis och det är först till kvarn som gäller. Utdelning sker på parkeringen vid Matvärlden.

Erbjudandet gäller mot uppvisande av ett kvitto från Vällingby Centrum daterat från 2 december 2019 där totalsumman överstiger 500 kronor. Totalt delas 3 500 julgranar ut och erbjudandet gäller en julgran per kund. Gäller ej Systembolaget och matbutiker samt tobak, spel och alkohol.

Black Weekend

 

Missa inte Black Weekend i Vällingby Centrum den 29 november till 1 december. En helg med livemusik och fina erbjudanden i butiker. På lördagen den 30 november kommer också Vera Vällingby till Veras Värld i k:5.

Lördag 30 november kl. 12 & 14 – barnteater Vera Vällingby & Spökboken

Ett snällt och ängsligt spöke har blivit fast under spökbokens förbannelse. Endast om han hittar sitt mod kan han bli fri och få återse sin spökfamilj igen. Vera Välllingby tar sig an att hjälpa honom men för att lyckas behöver hon DIN hjälp! Följ med på ett äventyr genom spökbokens fasansfulla utmaningar. Ta dig förbi läbbiga-skogen, gå igenom den nattsvarta grottan och lös mystiska gåtor.

Hur modig är du? Vågar du hjälpa Vera att få spöket fri? Men var försiktig, om ni misslyckas blir det snälla spöket fast i boken, för alltid…

Vera Vällingby och spökboken är en interaktiv barnföreställning på 20min som är mest lämpad för modiga barn i åldern 4-6år.

Törs du komma?

Hittegods

Kvarglömda föremål som lämnas in tas om hand av Vällingby Centrums bevakningsföretag och förvaras i 30 dagar. Värdeföremål lämnas till polisen inom en vecka.

Exempel på värdeföremål är smycken, mobiltelefon, nycklar, plånböcker och id-handlingar.

Har du förlorat något? Kontakta oss på Hittegods

Inkludera följande information:

–          Beskrivning på det du förlorat

–          Dag och tid då du tappade det

–          Var i centrum du tror att du tappat det

–          Namn och kontaktuppgifter

Vi återkommer så snart som möjligt till dig med besked om vi har fått in dina tillhörigheter och hur du i så fall ska göra för att hämta dem.

Polisens hittegods når du måndag – torsdag kl 13.00–16.00 på telefon 114 14.

Har du förlorat något i kollektivtrafiken, som buss eller tunnelbana, kontaktar du SL:s hittegodsavdelning  SL hittegods

Ljusmanifestation

Onsdagen den 20 november kl. 18.30-19.30 anordnar Stockholms stads kommunala förskolor och Vällingby Centrum en Ljusmanifestation för Barnens rättigheter. Ljuslyktor som barn har gjort på förskolor ställs ut i en vacker ljusskulptur på Vällingby Torg.

Program:
18.30 Ljusmanifestationen inleds med tal av nämndordförande Bo Arkelsten
18.35 Alla ljus tänds under allsång tillsammans med elever från Kulturskolan Stockholm – Vällingby
19.00 Eld- & pixelshow
19.30 Ljusmanifestationen är slut – alla familjer får ta hem en lykta

Under kvällen tänder vi vår julbelysning i Vällingby Centrum och vi bjuder på varm dryck och pepparkaka.

Varför den 20 november?

Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder världen över firas därför 20 november som den stora barndagen.

Vad står det i Barnkonventionen?

Barnkonventionens 54 artiklar slår fast att alla barn upp till 18 år har samma rättigheter. Så snart man gör något som på något sätt berör barn, ska man tänka efter vad som är bäst för det enskilda barnet. Och då är det viktigt att ta reda på vad barn själva tänker och tycker.

Barnets bästa och barns rätt till inflytande är två av grundprinciperna som genomsyrar hela Barnkonventionen. De andra två grundprinciperna handlar om att inget barn får diskrimineras och att varje barn har rätt till liv och utveckling. Enligt Barnkonventionen är det staten som är ytterst ansvarig för att se till att barn får sina rättigheter förverkligade. Familjen har huvudansvaret för sina barn men varje stat är skyldig att stötta familjerna och underlätta för dem att ta hand om sina barn på bästa sätt.

I höst lyfter vi vårt utbud inom kultur

Det är dags att stoppa in lite kul i kulturen. Under hösten kommer du både att kunna skriva av dig på plats i centrum men också vara med och skapa poesi digitalt via @vallingby__centrum på Instagram Stories. Poeten Mona Monasar skriver poesi på vår Insta Stories där du varje dag kan rösta på hur dikten ska fortsätta. På Vällingby Torg finns en ritvägg där du kan släppa fram din inre poet och komma förbi och klottra, skissa och skriva. Missa inte heller Kulturhuset Stadsteaterns föreställning Låt den rätte komma in, nybörjarkören Feel Good i S:t Tomas kyrka, EM-kvalet hos O´Learys eller Gnarly Markets arkadhall.

Kulturhuset Stadsteatern, shuffleboard, Kulturskolan och körsång. Biograf, bibliotek, restauranger och barhäng. Vi har allt för din inre kulturtant. Välkommen till hösten i Kulturellingby Centrum!

Via länkarna nedan kommer du till höstens kulturaktiviteter.
Uppdateringar sker löpande. 

Kulturhuset Stadsteatern  

Här kan publiken ta del av scenkonst som teater och dans, medskapande aktiviteter och samtal med aktuella författare och samhällsrepresentanter. Vi har även Galleri 16X där unga konstnärer, gärna med anknytning till Västerort, ställer ut sin konst.

Kulturskolan

Hos Kulturskolan ger vi dig mellan 6 och 22 år utrymme att upptäcka, utveckla och uttrycka dig på din fritid. Plats att fylla omgivningen med ord, bilder, toner, rörelser och passion.

Tips: Kurskatalog     Kurser i musik

Vällingby Folkets hus
Vi är en samling av ett trettiotal föreningar i Vällingby. Tanken med föreningen är att det ska vara öppet för alla medborgare som behöver en plats att mötas på.

Filmstaden Vällingby

Den vackra biografen Fontänen erbjuder både vackra salonger från 50-talet restaurerade med den modernaste tekniken och fyra nyare salonger. Vi visar både smal och bred film för hela familjen.

Vällingby Bibliotek

I anrika lokaler kan du ta ett djupdyk i litteraturens värld. Förutom hyllmeter och åter hyllmeter av poesi och prosa erbjuder vi bokcirklar, förskoleaktiviteter, filmvisningar m.m.

Gnarly Market

Välkommen till hela Västerorts nöjesplats. Vi erbjuder mat, dryck och aktiviteter för hela familjen. Bowling, biljard, shuffelboard & flipperspel.

Mat & Caféer 

Hitta rätt bland alla våra restauranger och caéer. Vi erbjuder smaker från hela världen; allt från hawaiiansk poké, mexikanskt och italienskt till asiatiskt, grekiskt och svensk husmanskost.

Svenska kyrkan 

S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, sång och musik, lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande.

Västerortskyrkan

Välkommen till en samlingsplats och en mötesplats. Här möts vi i samtal om gud, politik, litteratur och allt mellan himmel och jord. Du är alltid välkommen in i kyrkan för andakt och stillhet.

Veras Värld

Veras Värld är vårt nya lekäventyr som främst vänder sig till barn upp till 5 år. Veras Värld ligger i k:5 en trappa ner vid Massagotti. Toaletter och en avskild babylounge finns också i Veras Värld.

Vera Vällingby är flygplanspilot och har träffat människor och djur runt hela jordklotet. Nu är Vera tillbaka i sitt älskade Vällingby för att lära ut det viktigaste och finaste språket av alla. Nämligen hjärtats språk.

I Veras Värld kryllar det av läskiga lejon, hungriga hajar och massor av fantasi. Så på med dykardräkten, packa kattmaten och gör er redo att upptäcka Sahara, Amazonas, Antarktis och Atlanten på en och samma gång!

Nästa gång Vera Vällingby kommer till Veras Värld är lördagen den 30/11. Kl. 12.00 och 14.00 hålls barnföreställningen Vera Vällingby & Spökboken. Läs mer här.

 

Öppettider
Måndag-lördag kl. 10-17
Söndag kl. 11-17

Läs historien om Vera Vällingby och lyssna på hennes låt här

 

 

Matvärlden köper City Gross i Vällingby

Bergendahls Food säljer sin City Gross butik i Vällingby till Matvärlden.

Övertagandet äger rum den 1 september.

 • Vi på Bergendahls är entreprenörer och gör allt för att de butiker vi arbetar med skall bli så framgångsrika som möjligt. Det gäller såväl våra egna butiker som de fria handlare som köper direkt av oss på Bergendahls, säger Daniel Forss, affärsområdeschef för City Gross.

Faktorer som kan spela in för att ett visst koncept ska bli framgångsrikt kan t ex vara butikens läge, storlek, sortiment och målgrupp.

 • Ibland är det bättre att vi tar över verksamheten från en fri handlare och vid ett annat tillfälle är det tvärtom, vilket vi kommit fram till i det här speciella fallet.

Bergendahls har samarbetat med Muhittin Tayli, som äger och driver Matvärlden, sedan 1 februari 2005. År 2017 utsågs företagets butik i Veddesta till årets butik på Dagligvarugalan.

I samband med att butiken förvärvas av och profileras om till Matvärlden kommer den befintliga personalen att erbjudas fortsatt anställning på samma sätt som tidigare hos Matvärlden.

 • Vår ambition är att utveckla butiken ännu mer, främst genom att attrahera större delar av de målgrupper som bor i närområdet, säger Matvärldens ägare och VD Muhittin Tayli.
 • Vårt butikskoncept är perfekt i ett område som Vällingby.

Bergendahls kommer att fortsätta att leverera en stor del av varorna till butiken.

För ytterligare frågor kontakta:
Daniel Forss, affärsområdeschef City Gross, tel. 0706-77 74 74
Muhittin Tayli, VD och ägare till Matvärlden, tel. 0704-94 56 26

Min lokala hjälte

I Mitt i:s satsning Min lokala hjälte får människor synas som gör vardagen och tillvaron bättre. Tack alla Vällingbybor som varit med och nominerat Vällingbys eldsjälar under 2019! Nu är nomineringen stängd.

 Nu ska en jury utse vem av alla nominerade som får ut­märkelsen Min lokala hjälte i Vällingby 2019. Den som vinner får bland annat 2 000 kronor i presentkort från MIO och såklart presentkort i Vällingby Centrum.

 Läs mer om de nominerade hjältarna här.

Vinnaren presenteras under Vällingbydagarna den 28 september 2019.