Aktuellt

Påsk i Vällingby

Fira påsk med oss i Vällingby Centrum!

Vi bjuder in alla pysselsugna till k:5 där du kan göra dina egna påskkort att ta med hem. Klippa, klistra och måla.
Dessutom har vi en minglande kyckling i centrum som delar ut kinderägg.

Vi ses inne i k:5 mellan klockan 14-18 på skärtorsdagen den 29/3.

 

k:5 10 år!

Lördagen den 24e mars firar vi att k:5 fyller 10 år!

Denna dag fyller vi kundklubben ”Mitt Vällingby” med specialerbjudanden från butiker runt om i hela centrum. Erbjudandena släpps fredag natt kl 00,00 så in och kika då eller under lördagen för att planera din shopping på bästa sätt!

Kl 14 delar vi ut goodiebags till de 100 första som har handlat över 300 kronor, visa upp ditt kvitto för eventpersonalen inne i k:5. Dessutom kan du tävla om fina priser.

Tävling
Var med och tävla om ett presentkort på 5 000 kr samt en tandblekning värd 3000 kr.

Gör såhär:
Visa ditt kvitto på inköp över 300 kr * mellan kl 12-15,45 hos eventpersonalen i k:5. Vinnare utses kl 16.
*Inköp gjorda den 24 mars och på ett kvitto gäller.

Kl. 12-16
Vi bjuder på snacks och dryck inne i k:5.

Kl 13 & 15
Musik med Apollo Drive.

Kl. 14
Utdelning av goodiebags till de 100 första som visar upp ett kvitto med inköp över 300 kronor.

Kl 16
Vinnare i tävlingen utses.

Ladda ner kundklubbsappen ”Mitt Vällingby” redan nu på App Store eller Google Play.

Vi ses!

 

 

Vera Vällingby

 

Vera Vällingby med Barbro Berndt. Fotograf: Niclas Brunzell

 

Fröken Vällingby är äntligen tillbaka – som teater!

Under 50- och 60-talet kom besökare till Vällingby från jordens alla hörn för att se den nya framtidsstaden, under guidning av Fröken Vällingby. Nu väcker karaktären Vera Vällingby liv i verksamheten igen med hjälp av barnteater – baserad på historiken om just Fröken Vällingby.

Barnen blir ”ett med äventyret” och lär sig mer om Vällingby

Föreställningen leder Vällingby in i nutid med hjälp av dess historia. Vera Vällingby figurerar som pilot i pjäsen, som har rest runt jorden och är tillbaka för att berätta om sina erfarenheter från världens alla hörn. Nu vill hon dela och uppleva kärleken för den plats där allting startade – Vällingby. Idén grundar sig i den hjälpsamhet och stiliga uniform som de riktiga Fröken Vällingby hade när de arbetade i Vällingby Centrum för många år sedan.

Under premiärföreställningen den 3 mars mötte Vera Vällingby en elak herre som vill förstöra centrumet. Tillsammans måste barnen nu göra allt de kan för att rädda det, och för att det ska gå vägen krävs både list och mod. Tanken är att barnen på ett lekfullt sätt ska få lära sig mer om exempelvis vad en ABC-stad är och hur länge Vällingby Centrum funnits. Nästa föreställning äger rum 26 maj och mer information kommer.

 

 

Pizzeria Mirella 40 år

I år firar Pizzeria Mirella 40år i Vällingby Centrum. Okan Kinali har arbetat på Mirella i 21 år och tog över som ägare för 10 år sedan.

I samband med 40-års jubileumet har restaurangen förnyat sitt koncept och byggt ut restaurangen. Efter 1 mars kommer Mirella kunna välkomna 70 sittande restauranggäster.
”Det blir en utökning av ca 40 sittplatser och en mindre soffgrupp på övreplan. Vi kommer även utöka vår meny med bland annat pastarätter” Säger Okan.

På sikt har även ägaren planer på att bygga om uteserveringen för att kunna ta in ytterligare 30 gäster.

 

Barbro Berndt – Fröken Vällingby

Under 50- och 60-talet kom besökare till Vällingby från jordens alla hörn för att se den nya framtidsstaden, under guidning av Fröken Vällingby. Nu väcker karaktären Vera Vällingby liv i verksamheten igen med hjälp av barnteater – baserad på historiken om just Fröken Vällingby. Barbro Berndt var en av flera fröken Vällingby och såhär säger hon;

” Jag blir, vid blotta tanken förtjust att tiden då Fröken Vällingby var ansiktet utåt för Vällingby Centrum – inte bara för tillresande turister i tusentals  varje sommar, stadsplanerare , arkitekter och helt ”vanliga turister” – från när och fjärran , från jordens alla hörn uppmärksammas.

Det kan kanske vara svårt att förstå idag men Vällingby var på den här tiden en riktig turistmagnet och likaså ” Fröken Vällingby”. Det fångade alla dagstidningar och många andra tidningar upp och  Fröken Vällingby visades alltid upp med nytaget foto och presentation, så fort det blev känt vem som skulle vara årets ”Fröken”. Alla ville ju se Vällingby.

Men även för Vällingbyborna och andra tillresta stockholmare betydde vår verksamhet mycket. Det var ju många barnfamiljer, som hade flyttat till Vällingby och många behövde tips och goda råd om allt möjligt. Var hittade man bra barnkläder, vilka frisörer fanns det, fanns det någon bra köttaffär, var köper man skaldjursdelikatesser, ”har du sett min lilla dotter, som var här nyss och lekte vid fontänen ”, ” kan du sitta barnvakt hos oss ikväll” och mycket annat. Jag vet, vi betydde en sorts trygghet för många – vi fanns ju där hela dagarna i vår tuffa kiosk med telefon och turistbroschyrer på tyska, engelska och franska och var alltid beredda att hjälpa till med allehanda frågor. Jag minns en farbror som kom förbi ett par gånger i veckan och småpratade, när han väntade på att hans polska limpa skulle levereras till affären. Vi fick många nya vänner under de här åren.

Därför känns det så roligt att den här verksamheten åter blir ihågkommen. Vi betydde ju som sagt också mycket för barnen i Vällingby och det är spännande att fånga nya generationers intresse för Vällingbys historia. Måtte den inte falla i glömska utan att vi fortsättar att både blicka tillbaka och utveckla centrumbildningen i framtiden till ett fortsatt modernt centrum i tiden.

När jag hör om Vera Vällingby så känner jag mig faktiskt litet besläktad med henne. Även om jag arbetat som språklärare och utvecklingsledare i Hässelby Villastad en stor  del av mitt liv, så fortsatte jag efter Fröken Vällingby åren, som flygvärdinna på SAS och reste runt om i världen och liksom Vera Vällingby tycker jag att språkkunskaper är ytterst viktigt. Själv har jag lärt mig fem språk- engelska, tyska, franska, italienska och spanska.

Hoppas att Vera Vällingby kommer att bibringa mycket information om Vällingby Centrum till många intresserade och framför väcka intresse , nyfikenhet och engagemang för vårt fina centrum.” Avslutar Barbro

 

Min lokala hjälte

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte i Vällingby? Tillsammans med lokaltidningen Mitt i presenterar vi ”Min lokala hjälte”.  Genom att lyfta fram människor som gör gott och som inspirerar andra vill vi vara med att skapa en positiv känsla i Vällingby. Gå in på mitti.se och nominera en person som har gjort någonting bra för ditt lokala närområde. En eldsjäl eller förebild som kan inspirera andra och som förtjänar att lyftas fram!

Vinnaren koras under Vällingbydagarna 22-23 september.

 

 

Aktiviteter i Vällingby Centrum

I Vällingby händer det alltid en massa skoj, här nedan ser ni kalendariet för våren/sommarens aktiviteter.  När en aktivitet närmar sig så lägger vi ut mer detaljerad information, men se till att skriva ner dessa datum redan nu.

21/3 – Barnvagnsbio med föräldragruppen (länk för medlemskap)
24/3 – k:5 fyller 10 år, det firar vi med en shoppingdag
29/3 – Påskevent
21/4 – Kulturnatt
28-29/4 – Modeevent
13/5 – Bakluckeloppis
26/5 – Kulturevent
6/6 – Smakfestivalen

Västerorts Föräldragrupp

 

Är du blivande förälder eller föräldraledig?

Varmt välkommen till Vällingby Centrums Föräldragrupp på Facebook
– träffa nya vänner, utbyt erfarenheter, ha roligt!

I vår föräldragrupp stöttar vi varandra, ger råd och tips, ställer frågor och diskuterar om allt som rör barn och föräldraskap. Som medlem i föräldragruppen får du också vara med på våra fysiska träffar som vi arrangerar varje månad med start i mars – självklart helt kostnadsfritt. Du blir regelbundet uppdaterad med information om olika aktiviteter, utbud, erbjudanden och annat via våra aktörer i Vällingby Centrum och i närområdet.

Vällingby Centrum driver den här föräldragruppen för att bidra till gemenskap och tillhörighet hos besökare. Vi tycker att gruppen skapar fina förutsättningar för föräldrar att träffa nya vänner och få sällskap av andra med gemensamma intressen. Med vårt breda utbud av shopping, nöje, service, mat och kultur är vi nämligen mer än bara ett köpcentrum. Hos oss möts människor, har roligt och skapar minnen.

Våra gruppaktiviteter hålls på olika platser i Vällingby Centrum. Du anmäler din medverkan via vår anmälningssida som vi lägger upp i gruppen. Alla träffar kommer ha olika teman och du kan förvänta dig en variation av inspirerande föreläsare, mysiga fikastunder eller andra roliga aktiviteter. Vi tar gärna emot önskemål från er i gruppen om vad ni vill hitta på.

Det är viktigt att hålla god ton i gruppen för att inte störa trivseln. Därför är det ett krav att du som medlem läser igenom gruppreglerna i samband med insläpp – och följer dessa – tack.

Vi hoppas att du kommer trivas i vår föräldragrupp.

Välkommen till hjärtat i Västerort!

Kulturhuset Stadsteaterns program

Se vårens program hos Kulturhuset Stadsteatern här, klicka på bilden.

Kulturskolan Vällingby

Kulturskolan har nu öppnat upp deras anläggning i nya fräscha lokaler! Ta del av kurskatalogen via länken nedan, filtrera på Vällingby.

https://etjanster.stockholm.se/Kurskatalog/kurser