Studio V - Vällingby Centrum

Studio V

Kreativa workshops i Vällingby

Studio V är Vällingby Centrums nya mötesplats för workshops, pyssel och kreativt skapande. Här kan du boka dig på en workshop inom textil, lera, återbruksmaterial eller lära dig mer om håruppsättningar. Den gemensamma nämnaren i våra workshops är att dom har en koppling till vårt 70-års firande, antingen genom ett hantverk som var populärt under tiden centrum invigdes eller att vi hyllar centrum genom att inspireras av arkitekturen, konstverken och omgivningarna i Vällingby Centrum.

Alla våra workshops kostar 150 kr där anmälningsavgiften oavkortat går till Stadsmissionen – swish 9003518. När du bokat din plats och fått en bekräftelse via mail behöver du maila en skärmdump på din swish till info@vallingbycentrum.se. Först då är din plats säkrad. När du anländer till din workshop kan du välja att få tillbaka din anmälningsavgift i presentkort på Stadsmissionen. Observera att återbetalning vid avbokning ej är möjlig.

Studio V ligger i k:5, mitt emellan Gina Tricot och Stadium.

Våra workshops

Möt konstnärerna

Träffa skulptören Stina

Stina Velten är en figurativ skulptör från Oslo, som bor i Stockholm och har sin studio i Vällingby.

Stina Velten är en figurativ skulptör från Oslo, som bor i Stockholm och har sin studio i Vällingby.

Hon har en BFA från KhiO, Konstakademiet i Oslo och Florence Academy of Art. Hennes verk har ställts ut i Sverige, Norge och Los Angeles.

Såhär säger hon själv om sitt skapande:

Porträttet är mitt hoved fokus, det är här magien börjar för mig i alla skulpturer. Det handlar inte bara om en likhet till modellen men att reflektera själen, hitta känslan och uttrycker.

Träffa återbrukskonstnären Emma

Emma Skoglund, bor i Råcksta, är utbildad på Konstfack och jobbar som konstnär och bildlärare och är även florist. Emma har en avslappnad relation till konst och skapar gärna i återbrukat material. Hon är en återkommande utställare vid olika vernissager i Vällingby Centrum. Genom Emmas inspirerande handledning minskar du eventuell prestationsångest och ökar kreativiteten!

Emma Skoglund

Träffa vävaren och hårstylisten Miriam

Miriam Parkman

Miriam Parkman är vävare och textilkonstnär och uppvuxen i Härnösand, bosatt i Stockholm. Hon håller våra workshops om ryamattor och 40-50-tals frisyrer. Dels är hon utbildad vävare men är även stylist och var senast med i Go Kvälls ”Gör om mig” där hon stylade 50-tals hår.

Såhär säger hon själv om sitt textila skapande:

Jag arbetar med varpen som mitt papper och inslagen som mina färger och penslar. Utifrån teknikerna rya, rölakan och cord skapar jag portaler av färg med syftet att nå in till människors inre, i ett taktilt format som känns igen. Jag ser väven lika mycket som en traditionsbärare som ett verktyg för framtiden och känner en naturlighet i att ta vid där andra slutat och därtill sätta min egen prägel. Min inspiration finner jag i naturen, 1940- och 1960-talsestetik och aktuella händelser och känslor

Läs mer om Miriam här: 

https://www.miriamparkmantextiles.com

Boka här

Foton från workshops