Pressmeddelanden

Nostalgimuseum installeras som utsmyckning i Vällingby Centrum

Pressmeddelande 2022-12-13

När Vällingby Centrum fick reda på att ett nostalgimuseum med föremål från tidsperioden 1952 till 1979 skulle läggas ner, tog de vara på möjligheten att förvärva muséet. Under början av 2023 kommer muséets tidstypiska rum att återskapas och glasas in i centrumets passager, där besökare kan återuppleva olika miljöer från ABC-stadens begynnande tidsålder.

Vällingby Centrum invigdes 1954 av stadsminister Tage Erlander och kännetecknas idag som sinnebilden av det traditionella Folkhemmet. Stadsplanedirektören Sven Markelius hade en vision för de nya stadsdelarnas uppbyggnad, vilket var den nya övergripande ABC-principen. A står för arbete, B för bostäder och C för centrum. Invigningen av det första ABC-centrumet i Sverige blev en internationellt uppmärksammad händelse i en tid då den politiska atmosfären präglades av optimism och handlingskraft. 1987 klassade Riksantikvarieämbetet Vällingby Centrum som en kulturellt intressant miljö vilket gör att kulturarvet lever kvar än idag.

När ägarna och tillika skaparna av nostalgimuseet Mopedum, Nisse och Lotta Skogmyr, bestämde sig för att gå i pension, valde Vällingby Centrum att köpa inkråmet av deras unika kulturskatt samt ett antal av museets mopeder. Istället för att låta samlingen delas upp och auktioneras ut, kommer nu Vällingby Centrum att bevara samlingen och göra den tillgänglig för besökarna att njuta, lära och inspireras av.

”Det här var en för bra möjlighet för oss att missa. Denna tidperiod och dess utveckling känns som en stor del av Vällingby Centrums identitet och sätter också fingret på den utveckling som vi vill bidra med och vara en del av i Västerort. Vi är så mycket mer än en renodlad handelsplats och gläds åt möjlighet att låta besökarna ta del av den unika samlingen.” säger Pernilla Tellberger, fastighetschef i Vällingby Centrum.

Rum med olika miljöer kommer att spridas ut i Vällingby Centrums passager och skapa ett unikt möte mellan historia och nutid. Här finns en handelsbod från tiden då handeln skedde över disk, ett folkhemskök från 50-talet med snedställda överskåp, en flådig frisersalong från 60-talet samt ett barnrum med Dunderklumpen-tapeter från 70-talet, för att nämna några.

”Att erbjuda en unik upplevelse genom att återanvända historiska prylar och föremål, istället för att producera nytt, gör att det här initiativet känns extra bra för oss.” tillägger Pernilla Tellberger.


Stockholms enda rullskridskobana innomhus

Pressmeddelande 2022-12-19

Tidigare år har västerortsborna kunnat spendera vinterdagarna med skridskoåkning på Vällingby torg i Vällingby Centrum. I år får den traditionsenliga skridskobanan en helt ny skepnad och blir istället en rullskridskobana inomhus — Stockholms enda. 

Mot bakgrund av vinterns energisituation i Europa, är solidariska insatser för minskad energianvändning särskilt angelägna. Istället för att hålla en skridskobana frusen med elaggregat hela vintern väljer därför Vällingby Centrum i år att anlägga en rullskridskobana inomhus.

”Nu inviger vi vår helt nybyggda rullskridskobana på O’Learys nedervåning. Rullskridskobanan håller öppet under samma tider som vi brukar ha utlåning av vanliga skridskor. Det är helt gratis för våra besökare och all utrustning får de låna av oss.” säger Peder Berentsen, tillförordnad centrumchef i Vällingby Centrum.

I och med invigningen av den nya rullskridskobanan blir Vällingby hela Stockholms samlingsplats för nyfikna så väl som nostalgiska rullskridskoåkare.

”Vi är övertygade om att det här blir ett uppskattat initiativ bland våra besökare.” avslutar Peder Berentsen.

 


Tre nya restaurang- och cafékoncept

Pressmeddelande 2021-03-25

Tre nya restaurang- och cafékoncept

Inom kort välkomnar Svenska Bostäder och Vällingby Centrum tre nya restaurangkoncept till centrum, Le Croissant, Hawaii Poké och BABAS Burgers. Dessutom utökar Synoptik sina lokaler, Vällingby Outlet öppnar och KappAhl bygger om sin butik till sitt senaste koncept.

Le Croissant
I mitten av april etablerar sig Sveriges äldsta rikstäckande cafékedja Le Croissant i k:5 i Vällingby Centrum. Enheten är ca 100 kvm med en uteservering mot Vittangigatan.

Den välkända kedjan öppnar upp i tider med en pandemi, ekonomisk återhållsamhet och ökad konkurrens, men läget i k:5 ser vi som ett väldigt attraktivt läge som är helt rätt, sett ur vår expansionsplan och det faktum att Vällingby Centrum har en väldigt intressant mix av varumärken och där själva stadsdelen och kommunen haft en stark tillväxt under senaste åren har lett till att Le Croissant funnit etableringen intressant.

”När denna möjlighet presenterades för Le Croissant fattade vi snabbt tycke för läget och huset! Vi är glada över samarbetet med Vällingby Centrum och kommer bygga ett café i världsklass, säger David Mirzajani”, vd på Le Croissant.
”Det blir vår 6e etablering i Stockholm och totalt den 25e i landet så vi ser verkligen fram emot att få öppna upp”, tillägger David.

Le Croissant erbjuder en variation av varma och kalla rätter och drycker i sin avslappnande, fina, franska miljö. Le Croissant erbjuder Vällingby Centrum hela fokus ”från morgon till kväll”; hos Le Croissant kan köpcentrumets kunder njuta hela dagen över en god frukost, lunch, fika och middag.

”Vi är väldigt glada och ser fram emot att Le Croissant snart öppnar hos oss. Vi tror att detta kommer att uppskattas av många och ge flera goda pauser för våra besökare i k:5”, säger Pernilla Andersson, centrumchef.

Hawaii Poké
Hawaii Poké startade år 2016 med ett nyttigt snabbmatskoncept inspirerat av den Hawaiianska och Japanska matkulturen. ”Poké”, som betyder ”att skära/dela”, grundar sig i en no-waste kultur hos Hawaiianska fiskare, där delarna som blev över från dagens fångst, marinerades och serverades sedan på en bädd av ris.

Hawaii Poké har tagit tillvara på de autentiska komponenterna men med en egen skandinavisk twist. Här finns något för alla; från deras Keiki-meny för barn, till deras stora utbud av olika bowls, tillbehör och drycker.

Hawaii Poké lägger även stor vikt vid miljön där de bland annat samarbetar med Karma-appen och &Repeat som pantar alla deras nedbrytningsbara matcontainers, och de expanderar ständigt sin meny med hållbara och nyttiga substitut till både fisk och kött. Alla såser är helt veganska och alla rätter går att skräddarsy efter önskat protein.

”Vi är otroligt glada över att öppna Hawaii Poké i Vällingby Centrum då vi ser det som en naturlig mötespunkt för de som bor och arbetar i området. För oss är det viktigt att kunna erbjuda en plats för både barn och vuxna att få riktigt god, prisvärd och hälsosam mat i en mysig och välkomnande miljö. Vi ser verkligen fram emot att bli en del av Vällingbys community!”, säger Sara Steele, Marknadschef på Hawaii Poké.

”Vi ser fram emot öppningsdagen och känner det extra roligt att vi genom denna etablering får till ytterligare en uteservering mot Vällingby torg, säger Pernilla Andersson, centrumchef”.

BABAS Burgers
Hamburgerkedjan BABAS Burgers är mer än utsökta burgare, sedan 2016 driver ägarna BABAS med ledorden ”Från orten, För orten. En baba för alla”.

Tillsammans drivs de av viljan att skapa något som de själva saknade när de växte upp i Stockholms förorter. En plats där unga som gamla kan känna sig hemma och känna sig trygga.

En plats som likväl kan vara belägen i förorten, i centrum eller i en galleria. Det är känslan som räknas. Kärleken till maten och Hip Hop kulturen möts på BABAS. Samarbeten, något som BABAS var väldigt tidigt ute med, med flera av Sveriges största hiphopstjärnor och nyligen stjärnkockar har varit bidragande till framgångarna. Dessutom är BABAS väldigt närvarande och engagerade på sociala medier. Kombinera allt detta med högkvalitativa så kallade smashburgare till humana priser och du får receptet på BABAS succé.

”BABAS ankomst till Vällingby under 2021 kommer att bidra till ett livfullt centrum där allt från musiken som spelas, hur maten presenteras till mottagandet är i ”BABAS style”, säger Kalle Khalifi.

”Att välkomna BABAS känns otroligt roligt. Förutom att de kommer fylla ett viktigt tomrum när det gäller högkvalitativa burgare så passar deras koncept och varumärke Vällingby Centrums målgrupp som handen i handsken”, säger Pernilla Andersson, centrumchef.

Synoptik
Synoptik utökar sin butiksyta för att få större kommersiell yta och bättre undersöknings-möjligheter.

”Vår tidigare lokal i Vällingby Centrum var en välbesökt men ganska liten butik i gatuplan där vårt undersökningsrum låg en trappa ner. I den nya lokalen kommer vi att få större butiksyta och vårt undersökningsrum kommer även att ligga på gatuplan, vilket gör det enklare för många att besöka oss. Vi erbjuder kvalitetsoptik till bra priser där kundservicen står i fokus. Därför är det fysiska mötet viktigt både när man möter optikern och när man väljer ut sina glasögon, därför är vi glada över att nu kunna flytta in i nya, fina och större lokaler i Vällingby Centrum”, säger Anne-Sofie Neckman butikschef på Synoptiks butik i Vällingby.

”Att Synoptik har växt ur sin lokal och väljer att investera och öka sin yta med ytterligare 50 % känns kul och vi önskar dem all lycka till”, säger Pernilla Andersson, centrumchef.

Vällingby Outlet
Inom kort öppnar även Vällingby Outlet, en butik som erbjuder herr-, dam- och barnkläder från ansedda tillverkare till outletpriser.


10 nya öppningar i Vällingby Centrum under 2019

Pressmeddelande 2020-01-07

Under 2019 har Vällingby Centrum välkomnat hela tio nya koncept bl.a. Lekia, Volkswagen och Arken Zoo. Newsec Property Asset Management som förvaltar Vällingby Centrum på uppdrag av fastighetsägaren Svenska Bostäder har även tecknat avtal med ytterligare två nya aktörer – Johnells och Mangal, med öppning under våren 2020.

Johnells öppnar sin 11:e butik
Under våren välkomnar Vällingby Centrum Sveriges äldsta och bäst etablerade multibrand-kedja Johnells. De kommer att öppna i fastigheten k:5 i en lokal på ca 1000 kvm.

”Vi ser väldigt positivt på att Johnells väljer att etablera butik i Vällingby Centrum då det kommer att fylla ett tomrum som funnits sedan Best of Brands lämnade sin yta i samband med deras konkurs förra året. Vi tror att Johnells kommer att passa en bred kundgrupp med sitt multibrandkoncept, säger Pernilla Andersson, centrumchef”.

”Det känns fantastiskt kul att öppna upp en ny fin Johnells butik i Vällingby Centrum under våren. Vi tror på läget i Vällingby som är en stark handelsplats i regionen med ett starkt flöde av människor med tunnelbana och bussar. Dessutom ger närheten till bl.a. Barkarby och Bromma en bra mix av kunder ur ett ekonomiskt och demografiskt perspektiv, säger Jan Thorstensson, delägare Johnells”.

Mangal BBQ satsar på ny restaurang
Mangal BBQ kommer under våren att öppna en ny restaurang i ett av centrumets bästa lägen, på Pajalagatan intill ett starkt flöde av människor vid t-bana och bussar. De kommer att erbjuda Vällingby Centrums kunder fantastiskt god grillad mat från tidig lunch till sen kväll.

”Att välkomna Mangal BBQ känns som ett steg i helt rätt riktning i vårt arbete med att stärka utbud och kvalité vad gäller café- och restaurangupplevelser i Vällingby Centrum, säger Pernilla Andersson”.

”Vi är väldigt glada att öppna en ny restaurang i Vällingby Centrum. Vårt mål är att göra Mangal BBQ tillgänglig på så många platser som möjligt. Mangal som betyder grill inriktar sig på just grill. Vi har även ett brett sortiment av hälsosamma grillade sallader och veganska rätter.”, säger Gafur Acaralp, delägare på Mangal.

Mangal öppnade sin första enhet 2002 och sedan dess har det hunnit bli 16 enheter utspridda i Sverige.

”Det känns fantastiskt att sammanfatta det gångna året med att konstatera att vi fått in en rad nya koncept både vad gäller kommersiella verksamheter samt mer servicebetonade verksamheter som nya kontors- och vårdaktörer, som alla fyller sin funktion i den ABC stad som Vällingby Centrum är. Att dessutom få börja det nya året med att välkomna två stycken nya aktörer med öppningar under våren, som båda kommer att erbjuda något som inte finns i Vällingby Centrum idag känns jättekul, säger Pernilla Andersson, centrumchef”

 


Ljusmanifestation i Vällingby Centrum

Onsdagen den 20 november anordnar Stockholms stads kommunala förskolor och Vällingby Centrum en Ljusmanifestation för Barnens rättigheter. Det är andra året som detta arrangeras. Ljuslyktor som barn har gjort på förskolor ställs ut i en vacker ljusskulptur på Vällingby Torg.

Program: 18.30 Ljusmanifestationen inleds med tal av nämndordförande Bo Arkelsten 18.35 Alla ljuslyktor tänds under allsång tillsammans med Kulturskolan 19.00 Eld- & pixelshow 19.30 Ljusmanifestationen avrundas med att julbelysningen tänds upp i Vällingby Centrum och att alla familjer får ta med sig en lykta hem. Det bjuds på varm dryck och pepparkaka.

Varför den 20 november?
Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder världen över firas därför 20 november som den stora barndagen.

Vad står det i Barnkonventionen?
Barnkonventionens 54 artiklar slår fast att alla barn upp till 18 år har samma rättigheter. Så snart man gör något som på något sätt berör barn, ska man tänka efter vad som är bäst för det enskilda barnet. Och då är det viktigt att ta reda på vad barn själva tänker och tycker.

Barnets bästa och barns rätt till inflytande är två av grundprinciperna som genomsyrar hela Barnkonventionen. De andra två grundprinciperna handlar om att inget barn får diskrimineras och att varje barn har rätt till liv och utveckling. Enligt Barnkonventionen är det staten som är ytterst ansvarig för att se till att barn får sina rättigheter förverkligade. Familjen har huvudansvaret för sina barn men varje stat är skyldig att stötta familjerna och underlätta för dem att ta hand om sina barn på bästa sätt.


Premiär för Vera Värld och Lekia i Vällingby Centrum

Pressmeddelande 2019-08-28

Världspremiär för Veras Värld nu till helgen den 31 augusti. Vi firar öppnandet av den nya lekmiljön i k:5 både lördag och söndag. Det blir besök av Vera Vällingby, barnteater kl 12 och 14 samt många andra aktiviteter för yngre barn. Men redan på fredagen öppnar barnens favoritbutik på Pajalagatan med fina erbjudanden.

Historien om Vera Vällingby
Under 50- och 60-talet kom besökare till Vällingby från jordens alla hörn för att se den nya framtidsstaden, under guidning av Fröken Vällingby. Nu väcker karaktären Vera Vällingby liv i verksamheten igen med hjälp av barnteater – baserad på historiken om just Fröken Vällingby.

Vera leder Vällingby in i framtiden med hjälp av dess stolta historia. Vera Vällingby har rest runt jorden och är nu tillbaka för att berätta om sina erfarenheter från världens alla hörn. Hon vill återigen uppleva och dela kärleken för den plats där hennes fantastiska resa startade – Vällingby Centrum.

Veras Värld
Lekmiljön är skapat av skådespelarna Viktor Åkerblom och Philip Hughes i nära samarbete med Vällingby Centrum.

”Vi ville ta fasta på allt fantastiskt som redan finns kring Vällingby Centrums historia och blanda det med något nytt. Det blev en superkraft och vi har skapat hela bakgrunden dels kring fakta och riktiga personer men också en hel del fiktion. Dessutom är det roligt att jag flyttade till Vällingby när jag först kom till Stockholm för teaterstudier för många år sedan. Vällingby och dess centrum kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Att nu kunna göra ett sånt här avtryck och sprida glädje till kommande generationer är nästan ofattbart häftigt,” säger Viktor.

”Vi ville göra en lekmiljö utöver det vanliga. En egen värld där det gick att helt uppslukas av vårt tema som är just Världen och hur fantastisk den är. Efter en lustfylld process så kom vi tillsammans fram till de val som nu finns att uppleva. Vi ville skapa en plats som vi själva hade velat gå in i som barn och jag hoppas och tror att vi lyckats. Alla målningar är skapade av erfarna graffitikonstnärer som dessutom har anknytning till Vällingby och Västerort,” säger Philip.

Vera Vällingby har varit ute på långresa och är nu tillbaka hemma igen för att lära ut det viktigaste språket av alla – kärlekens språk. Vera Vällingby är glad att hon nu har en plats att träffa sina nya vänner och låta alla barnhjältar få bli en del av äventyret.

Förutom en lekmiljö finns även en helt ny babylounge och toaletter.

”Lekmiljön är efterlängtad av många Västerortsbor och medlemmar i vår egen föräldragrupp på Facebook. Vi ville skapa en trevlig mötesplats för föräldrar med yngre barn, där man kan leka, lära och få lugn och ro i loungen,” säger Pernilla Andersson Centrumchef.

Lekytan kommer att vara öppen varje dag och Vera Vällingby kommer på besök regelbundet.

I samband med detta öppnas också barnens favoritbutik Lekia. Passa på att titta in i den nya butiken på Pajalagatan.

 


Fem nya etableringar i Vällingby Centrum

Pressmeddelande 2019-04-29

Newsec som förvaltar Vällingby Centrum på uppdrag av fastighetsägaren Svenska Bostäder har tecknat avtal med ytterligare fem nya aktörer, med öppning under maj, juni och augusti.

Re:bel Kitchen växer i Vällingby Centrum
Re:bel Kitchen som delägs av stjärnkrögaren Erik Videgård nyöppnar i Vällingby Centrum. Den populära Poké Bowl-restaurangen byter nu lokaler och växer från ca 80 kvm till ca 220 kvm.

”Det känns kul att vår mat uppskattas så mycket att vi får möjligheten att växla upp till en större lokal. Vi går från ca 20 platser till ca 60 platser i och med den nya lokalen”, säger Erik Videgård. Tillkommer gör även en uteservering med ca 30 platser.

2016 öppnade Re:bel Kitchen i Vällingby Centrum och under juni är det planerat att slå upp portarna till den nya lokalen. Förutom när det kommer till den nästan tre gånger så stora lokalen kommer besökarna känna igen sig. Konceptet och maten kommer vara detsamma, på menyn står bland annat som tidigare den Hawaiiansk-inspirerande rätten Poké bowls. Re:bel Kitchen beskriver sin mat som hela världen i en skål där smakerna i bowlen kommer från bland annat Asien, Nordafrika, Mellanöstern och Sydamerika.

”Det är superkul att våra besökare har visat så stort intresse för Re:bel Kitchen och att de nu får möjlighet att servera fler i sin nya lokal. Vi vill hela tiden utveckla och förnya Vällingby Centrum för våra besökare. Under de senaste åren har vi satsat på vårt nöjes- och kulturutbud, shoppingutbudet men även matutbudet. I och med nyöppningen av Re:bel Kitchen utökas utbudet av intressanta matkoncept ytterligare”, säger Pernilla Andersson, centrumchef i Vällingby Centrum.

Din Bil Sverige öppnar Sveriges första Volkswagen City-store i Vällingby Centrum
”Nordvästra Stockholm är för oss en ’vit fläck’ på kartan, då vi ännu inte är verksamma i den delen av Stockholm. Vällingby Centrum känns därför som en ideal placering för vår etablering”, säger Johan Karlson, Märkeschef VW Stockholm.

”Det är extra roligt att vi är först i Sverige med att etablera Volkswagens helt nya Future Sale-koncept där”. Konceptet innebär i korthet att vi skall komma så nära kunden som möjligt i den framtida, alltmer digitaliserade marknaden och samtidigt vara så kostnadseffektiva som möjligt.

”Jag är övertygad om att detta koncept är modellen för framtidens bilhall och att City Store Vällingby, kommer att bidra till att Volkswagen Stockholm ytterligare befäster sin position som ledande aktör i Stockholmsregionen”, fortsätter Johan Karlson.

Din Bil Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Volkswagenkoncernen och representerar märkena Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Porsche och Volkswagen Transportbilar på den svenska storstadsmarknaden. 2018 sålde Din Bil Gruppen över 77 000 bilar varav drygt 36 100 nya personbilar och 6 100 nya transportbilar. Omsättningen uppgick till 18,2 miljarder SEK och bolaget har ca 2 100 anställda.

Nordens största husdjurskoncept till Vällingby Centrum
Arken Zoo är en del av Nordens största husdjurskoncept. Kedjan har vuxit snabbt de senaste åren med ett flertal nya butiker i Stockholm. ”Nu ser vi fram emot att välkomna alla husdjursägare till en ny butik i Vällingby Centrum”, säger Marcus Haas, etableringsansvarig Arken Zoo. Butiken öppnar i maj och kommer att kunna erbjuda ett brett sortiment med hög kvalité och noga utvalda varumärken.

Ny optiker i Vällingby Centrum
Backmans Optik grundades av Tor Backman 1959. Han ville erbjuda mer än en vit optikerrock, han ville skapa en helhetsupplevelse för sina livslånga kunder. Backmans är optikern där det kliniska möter stil och mode. Erfarenhet och klassik optik kombineras med de senaste innovationerna och nytänkande arbetssätt.

”Backmansfamiljen firar 60 år i år och det vill vi fira genom en tillökning i familjen. Då är Vällingby Centrum den självklara platsen för oss då familjekänslan är stark här. Som enda fristående optikern i Vällingby Centrum kommer vi erbjuda ett sortiment som du inte hittar hos de stora kedjorna. Vi anpassar vårt urval av produkter och tjänster efter våra kunders behov och ser fram emot att få bli din familjeoptiker för många år framåt”, säger Trisha Gandomani, butikschef.

Backmans Optik finns också i Skärholmen Centrum och i Väsby Centrum.

Lekia öppnar ny leksaksbutik i Vällingby Centrum
Vällingby Centrum stärker erbjudandet till barnfamiljer med en högkvalitativ leksaksbutik. Efter sommaren öppnar Lekia en ny butik i samma lokal där det tidigare fanns en BR-butik. Fokus för den nya Lekia-butiken blir inspiration, upplevelse och det personliga mötet.

”Det blir ett noga utvalt sortiment med högt lekvärde för barn i alla åldrar. Vi tror att det är viktigt för barns utveckling att leka med leksaker och därför vill vi särskilt kunna erbjuda ett alternativ till digitala skärmar”, säger Peter Stenlund på Lekit.

I butiken kommer det att finnas kreativa produkter som underlättar för barn och föräldrar att göra roliga saker tillsammans. Butiken kommer också att föra ett litet urval av efterfrågade babyprodukter.

”Vällingby är en stadsdel med många barnfamiljer och en bra leksaksbutik passar centrumet perfekt. Lekia har ett brett sortiment och kunnig personal som gärna bistår kunderna med råd. Den nya butiken i Vällingby Centrum är en del av vår offensiva satsning. Läget är perfekt med ett stort flöde av människor. Här finns stora möjligheter för oss att få in strökunder eller kunder som är på väg till ett kalas och snabbt behöver få hjälp med att välja rätt present”, säger Peter Stenlund.

Positiva vindar för Vällingby Centrum
”Det känns roligt med den positiva utvecklingen i Vällingby Centrum. Det visar att den klassiska ABC staden lever än idag och att Vällingby Centrums läge nära bostäder, service och arbetstillfällen fungerar. Det genererar i besöksflöden under veckans alla dagar och tider vilket gör att det finns ett stort intresse från olika branscher att befinna sig här”, säger Nina Sundberg, uthyrare i Vällingby Centrum.


 Tre nya etableringar i Vällingby Centrum

Pressmeddelande 2019-03-05

 Tre nya etableringar i Vällingby Centrum

Newsec som förvaltar Vällingby Centrum på uppdrag av fastighetsägaren Svenska Bostäder har tecknat avtal med tre nya aktörer, med öppning i slutet av mars.

Ett innovativt och unikt frisörkoncept
Cutters startade för 3 år sedan i Bergen och har sedan dess öppnat över 60 salonger i Skandinavien. Under 2019 har de redan öppnat 6 salonger i Norge, och öppnar 3 till i Stockholmsområdet under mars/april.

Drop-in konceptet bygger på tre faktorer: effektivitetkvalitet och pris. Effektivitet skapar Cutters genom att klippningen endast tar 15 minuter, kvalitet genom att de har några av landets bästa frisörer, dessutom erbjuder de alltid ett fast pris där alla klippningar kostar 299 kr oavsett kön eller typ av klippning. Cutters har även ett stort fokus på digital teknik för att göra kundupplevelsen enkel och smidig för alla som besöker salongerna.

”Det är väldigt motiverande med all den positiva feedback vi får och att folk tycker om konceptet. Våra salonger har på kort tid blivit mycket populära. Det ger oss extra motivation till att jobba vidare mot våra mål, som är att revolutionera frisörindustrin. För att klara detta måste vi vara unika både för kunder och frisörer. Vi har tagit på oss ett stort ansvar och jobbar varje dag för att växa och bli ännu bättre. Vi ser fram emot att etablera oss i Vällingby Centrum och önskar kunderna varmt välkomna!”, säger Anders Myhre, VD, Cutters Sverige Cutters öppnar den 21 mars i Vällingbygången 21 och bjuder kunderna på gratis klippning under öppningsdagen.

Sushi med kärlek
Sushi Kawa är en restaurangkedja grundad i Stockholm med visionen att finnas runt om i hela Sverige. Sushi Kawa är en inspiration från den japanska matkulturen, där Sushi dominerar med utsökta och nyttiga ingredienser från jordens hav och natur. Sushi Kawa strävar efter att leverera en äkta japansk sushimåltid till det svenska folket.

”Vi tror mycket på Vällingby Centrum och det är en bra plats för vår nästa etablering. Vällingby är en stadsdel i stark tillväxt och det händer mycket i området. Vi vill finnas där våra gäster bor och arbetar, för att kunna bygga relationer med återkommande besökare”, säger Johan Barisa CEO & Etableringsansvarig. Sushi Kawa öppnar i k:5 i slutet på mars.

Mer kreativitet till Vällingby Centrum
Skapa är butiken för alla som känner en kreativ ådra. Vare sig du är liten, stor, nybörjare eller proffs så hittar du produkter för ditt skapande här. Med varumärken som Panduro och Kreatima kommer Skapa erbjuda produkter av hög kvalité till bra priser.

”Att få etablera min första egna butik är en dröm som går i uppfyllelse! Jag har arbetat 18 år på BR-leksaker i Vällingby. När konkursen var ett faktum kände jag ett starkt behov av att få fortsätta träffa alla underbara kunder jag mött i Vällingby i alla år.

Jag är utbildad inom konst & form och har ett brinnande intresse för skapande. Så när möjligheten dök upp att få förverkliga drömmen och samtidigt få kunna erbjuda Vällingbys kunder fantastiska produkter var lyckan total”, säger Pia Sylvén Butikschef på Skapa. Skapa öppnar i Vällingbygången 16 i slutet av mars.

Positiva vindar för Vällingby Centrum
”Vi arbetar ständigt med att utveckla Vällingby Centrum och fokuserar på att fylla vakanta ytor med spännande koncept och kunna erbjuda ett attraktivt utbud för våra befintliga och nya kunder. Det känns roligt med den positiva utvecklingen i Vällingby Centrum. Mycket är på gång och under våren kommer vi kunna berätta om ytterligare nyheter.”, säger Nina Sundberg, Kontraktsförvaltare för Vällingby Centrum.