Pressmeddelande 2020-09-29

Publicerat 2020-09-29

 

Fyra nya etableringar under hösten 2020

Under hösten välkomnar Svenska Bostäder och Vällingby Centrum fyra nya etableringar till centrum, Normal, Håkans Sport & XL Cykel, Moment Barn & ungdom och Willhem Stockholm. Dessutom påbörjar Polisen en ombyggnad som innebär en utökning av sina befintliga ytor på Pajalagatan.

Normal öppnar sin 42:e butik
Normal har idag butiker i Sverige, Danmark, Norge, Holland och Frankrike. Första butiken i Sverige öppnades i januari 2018. Hos Normal hittar du normala saker som du använder i din vardag såsom märkesvaror inom till exempel hårvård, hudvård, rengöring och smink till fasta låga priser. Sortimentet kompletteras hela tiden med nya spännande varor som gör att besökare får en ny upplevelse varje gång. Normal öppnar på Pajalagatan den 30 oktober.

”Vi ser fram emot att Normal öppnar i Vällingby Centrum. Vi tror att butiken kommer att uppskattas av många besökare och locka en bred målgrupp till centrum”, säger Pernilla Andersson, centrumchef.

”Det ska bli otroligt roligt att öppna i Vällingby Centrum där vi både utmanar och kompletterar en stark handelsplats med en bra mix av kunder. Vi är väldigt förväntansfulla och ser fram emot att visa vår nya butik som vi hoppas kommer uppskattas av alla nya kunder”, säger Maria Polias, marknadskoordinator Normal.

Håkans Sport & XL Cykel
Butiken öppnar i dagarnapå Ångermannagatan i närheten av Mc Donald´s. Sortimentet kommer att bestå av skor och kläder samt service på cyklar. Fullsortiment på cyklar kommer att finnas, dock i ett begränsat utbud till en början. Kunden kommer även att ha möjlighet att beställa en cykel från hemsida för färdig leverans i butik.

”Att välkomna Håkans Sport & XL Cykel känns roligt. De kommer att fylla del av tomrummet efter att Intersport stängde i somras”, säger Pernilla Andersson.

”Vi ser fram emot att öppna vår butik i Vällingby Centrum. Butiken ligger i en fin lokal med bra läge på markplan”, säger Håkan Ståhlbrand butiksansvarig.

Moment Psykologi
Den 1 oktober slår Moment Barn & ungdom upp dörrarna till sin nya specialiserade mottagning på Vällingbyplan 7 i Vällingby centrum. Hit välkomnas barn och unga 0-17 år som är i behov att träffa barnläkare, barnsjuksköterskor och barnpsykolog.

”Förberedelserna har pågått i över ett år, men vi kan nu med glädje meddela att vår nya fina mottagning står redo att börja ta emot barn och ungdomar som behöver oss”, säger Alexandra Arnberg, verksamhetschef.

Moment Barn & ungdom är en privat vårdgivare som drivs på uppdrag av Region Stockholm och består vid öppningen av ett 15-tal medarbetare av barnläkare, barnsjuksköterskor, barnpsykologer, och psykologer. Förutom medicinsk vård inom basuppdraget så erbjuds också hjälp med ADHD-utredningar, första linjen mottagning för psykisk ohälsa, rådgivning och föräldrastöd. Till Moment Barn & ungdom kan privatpersoner söka helt på egen hand och besöken är kostnadsfria, men mottagningen tar även emot remisser från vårdgrannar och elevhälsa.

“Vi brinner för att utveckla vården för barn och unga och vill bidra till fler broar, färre stuprör och månar om att knyta samman fysisk och psykisk vård. Vård på lika villkor är för oss att inte backa för det svåra, hjälpa till och behandla när vi kan, och att alltid försöka förstå och lotsa rätt vidare i vården när det behövs”.

Moment Barn & ungdom är en specialiserad systermottagning till Moment Psykologi som sedan tidigare har mottagningar både i Stockholm och Malmö. Moment Psykologi är ett psykologföretag grundat år 2010 som arbetar med omtanke och kvalitet för stora och små. Moment Psykologi hjälper individer, grupper och organisationer att gå från tanke till handling genom handfasta råd och insatser.

“Både politiker och tjänstemän har varit tydliga med att Vällingby/Hässelby har varit lite av en vit fläck avseende tillgång till barnläkare. Vi vill göra skillnad på riktigt och etablerar oss därför i ett område där efterfrågan och behoven är som störst. För oss är det viktigt att bidra i samhället till en bättre hälsa för barn och ungdomar”, säger Alexandra Arnberg.

Willhem Stockholm
”Vår stundande flytt till nya lokaler i Vällingby Centrum kommer innebära en tydlig fördel för både våra kunder och medarbetare. Flytten medför att vi kommer närmare stora delar av våra fastigheter och leder därmed till att det blir lättare för våra medarbetare att leverera den goda service vi eftersträvar. Samtidigt samlar vi nu verksamheten under ett tak vilket är mycket positivt för vår verksamhet, medarbetare och kunder”.

”Vällingby Centrum är ett område med mycket identitet och en lång historik som också erbjuder alla faciliteter vår verksamhet behöver, vilket har varit viktigt då vi sökte nya lokaler. Vi ser mycket fram emot att flytta in i våra nya lokaler”, säger Filip Hansson, fastighetschef.

Polisen
Polisen påbörjar under hösten en ombyggnad för att utöka sina ytor på Pajalagatan och inrymma ytterligare polisanställda på sikt i Vällingby Centrum.

”Det känns fantastiskt bra att få välkomna två helt nya butikskoncept, service i form av en barn & ungdomsmottagning samt att ett välkänt fastighetsbolag väljer att etablera sitt kontor här. Alla är verksamheter som fyller sin funktion i den ABC stad som Vällingby Centrum är. Att dessutom Polisen väljer att utöka i Vällingby ökar tryggheten ytterligare för besökare och boende i och kring Vällingby Centrum”, säger Pernilla Andersson, centrumchef.