Stockholms enda rullskridskobana innomhus

Publicerat 2022-12-12

Pressmeddelande 2022-12-19

Tidigare år har västerortsborna kunnat spendera vinterdagarna med skridskoåkning på Vällingby torg i Vällingby Centrum. I år får den traditionsenliga skridskobanan en helt ny skepnad och blir istället en rullskridskobana inomhus — Stockholms enda. 

Mot bakgrund av vinterns energisituation i Europa, är solidariska insatser för minskad energianvändning särskilt angelägna. Istället för att hålla en skridskobana frusen med elaggregat hela vintern väljer därför Vällingby Centrum i år att anlägga en rullskridskobana inomhus.

”Nu inviger vi vår helt nybyggda rullskridskobana på O’Learys nedervåning. Rullskridskobanan håller öppet under samma tider som vi brukar ha utlåning av vanliga skridskor. Det är helt gratis för våra besökare och all utrustning får de låna av oss.” säger Peder Berentsen, tillförordnad centrumchef i Vällingby Centrum.

I och med invigningen av den nya rullskridskobanan blir Vällingby hela Stockholms samlingsplats för nyfikna så väl som nostalgiska rullskridskoåkare.

”Vi är övertygade om att det här blir ett uppskattat initiativ bland våra besökare.” avslutar Peder Berentsen.