Vällingby Centrum 70 år

I år firar Vällingby Centrum 70 år och det vill vi givetvis fira med våra besökare! Vårt 70 års-emblem är inspirerat av hur det såg ut när centrum firade 10 år. Dom fyra grafiska linjerna har fått flytta med!

Fotoutställning

Under våren kommer vi ha en fotoutställning med historiska bilder som vi fått in från Vällingbybor. Dom gamla fotona kommer även få sällskap av nytagna bilder innehållande samma personer, från samma vinkel. Det här blir ett fint och intressant sätt att visa upp både nu- och dåtid.

Samarbete med konstnären Petter Gabrielsson

Under året kommer Vällingbybon och konstnären Petter Gabrielsson att skapa 4 exklusiva Vällingbyverk som vi kommer använda som vår kommunikation i centrum under jubileumsåret. Håll utkik på våra blomlådor, digitala skärmar och fasadskyltar under året! 

Studio V

Vi kommer även öppna en ny mötesplats för workshops och kreativt skapande för barn och vuxna- som vi kallar Studio V. Här kommer vi anordna olika workshops med lokala konstnärer där man får chansen att vara kreativ och skapa alster som har en koppling till Vällingby eller till den tid då centrum öppnade. Idéskisserna till utformningen av Studio V står den lokala konstnären Emma Skoglund för och stora delar av inredningen har vi hittat second hand.

International Food Festival

Hela världens mat kommer till torget 21-25/5! Den populära matfestivalen serverar alltifrån spännande maträtter till söta delikatesser. Det kommer även finnas roliga aktiviteter för barnen!