Vällingby Centrum 70 år

I år firar Vällingby Centrum 70 år och det vill vi givetvis fira med våra besökare! Vårt 70 års-emblem är inspirerat av hur det såg ut när centrum firade 10 år. Dom fyra grafiska linjerna har fått flytta med!

International Food Festival 21-25/5

Hela världens mat kommer till Vällingby Centrum 21-25/5 då 40 utställare från 23 länder dukar upp till matfest på Vällingby Torg. Den populära matfestivalen serverar alltifrån spännande maträtter till söta delikatesser.
Barnaktiviteter – fredag 24/5 kl 13-19 och lördag 25/5 kl 11-17.
Träffa Vällingby Centrums egen bioodlare och lär dig mer om bin och vinn Vällingby-honung genom att snurra på lyckohjulet. Kom och krama och heja på våra snälla bi-maskotar och låt våra ansiktsmålare förvandla dig till ett bi! Vera Vällingby kommer inviga minigolfbanan kl 11:00 och sen vara med och heja och spela minigolf till kl 13. Finns det energi kvar så är alla barn även välkomna att hoppa i vår hoppborg på torget – i form av en stor fotboll.

Fotoutställning – Människan i centrum

I maj har vår fotoutställning ”Människan i centrum” premiär i k:5. Utställningen består av foton från nu & då inskickade av Vällingbybor som fångar ögonblicken, människorna och arkitekturen som format Vällingby Centrum. “Människan i centrum” är inte bara en utställning av fotografier; det är en berättelse om en plats som lever och andas genom tiderna. Det är en påminnelse om att oavsett hur mycket som förändras, så förblir människan alltid i centrum. 

Studio V

Studio V är Vällingby Centrums nya mötesplats för workshops, pyssel och kreativt skapande. Här kan du boka en workshop inom textil, lera, återbruksmaterial eller lära dig mer om håruppsättningar. Den gemensamma nämnaren i våra workshops är att dom har en koppling till vårt 70-års firande, antingen genom ett hantverk som var populärt under tiden centrum invigdes eller att vi hyllar centrum genom att inspireras av arkitekturen, konstverken och omgivningarna i Vällingby Centrum.. Idéskisserna till utformningen av Studio V står den lokala konstnären Emma Skoglund för och stora delar av inredningen har vi hittat second hand.
Studio V ligger i k:5, granne med Gina Tricot och har öppet:
Lör kl 11-16 för pyssel, spela spel, rita, leka med duplo och tågbana m.m
Sön kl 13 för workshops. Föranmälan krävs.

Samarbete med konstnären Petter Gabrielsson

Under året kommer Vällingbybon och konstnären Petter Gabrielsson att skapa 4 exklusiva Vällingbyverk som vi kommer använda som vår kommunikation i centrum under jubileumsåret. Håll utkik på våra blomlådor, digitala skärmar och fasadskyltar under året!