Point of You

2025-04-02 ‐ 2025-04-08 Kulturhuset Stadsteatern,

Point of You  – 2 april till 15 maj
Välkommen på ett performativt samtal där teaterns kraft skapar en trygg plats för att dela tankar om frihet, gemenskap och förändring. Tillsammans bygger vi en gemensam berättelse om det samhälle vi drömmer om. För alla från 12 år.

Vem pratar du med om vilket samhälle du önskar? Känner du ibland en rädsla för att hamna i infekterade debatter, att du ska tystna och tala om annat? Eller tänker du att det finns andra bättre insatta, som kan ta sig an våra samhällsfrågor?

Du är inte ensam. 

Point of You är ett performativt samtal, där teaterns kraft används för att skapa en trygg plats där vi kan tala om framtiden. Tillsammans med andra får du både lyssna och bli hörd om vad du längtar efter. Kanske minns du en situation i din barndom när du insåg att världen inte alltid är rättvis, eller när din röst inte blev hörd. Säger det minnet dig något om hur du önskar att samhället såg ut idag?  

Det blir utgångspunkten för samtal där du och dina tankar är huvudpersonen i ett samtal om frihet, gemenskap och ansvar – och vad som krävs för att vi ska kunna skapa förändring. 

Ditt bidrag är viktigt, och tillsammans kan vi skapa en upplevelse som sträcker sig bortom oss själva och inspirerar till handling och reflektion i vår vardag. Välkommen till Point of You – där din synvinkel blir en del av vår gemensamma berättelse om framtiden.

Skolföreställningar (för högstadiet och gymnasiet): 
Onsdag 2/4 10:00 (Vällingby)
Onsdag 2/4  13:00 (Vällingby)
Torsdag 3/4 10:00 (Vällingby)
Torsdag 3/4 13:00 (Vällingby)
Fredag  4/4  10:00 (Vällingby)
Fredag 4/4 13:00 (Vällingby)
Måndag 7/4 10:00 (Vällingby)
Måndag 7/4 13:00 (Vällingby)
Tisdag 8/4 10:00 (Vällingby)
Tisdag 8/4 13:00 (Vällingby)


För bokning av skolföreställning maila till:
nora.pointofyou@gmail.com

Biljetter till offentliga föreställningar släpps i januari. 

Point of you är ett samarbete med Institutet för framtidsstudier, samt ABF och utgår från forskning om Framtida generationer och Det socialt hållbara samhället. Projektet är stöttat av Postkodstiftelsen. 

Medverkande:
Konstnärligt koncept och regi: Jens Nielsen, Jörgen Dahlqvist och Tomas Rajnai
Scenograf: Annika Tosti
Initiativ och processledning: Helena Hammarskiöld
Projektutveckling, följeforskning: Sima Wolgast
Producent: Karin Roberts
Publikarbete: Nora Ordenes Söderberg
Forskningskoordination IFFS: Anna-Karin Consoli
Grafisk form: Konst & Teknik