Tysk Vår – Finissage och Artist talk

2023-06-11 ‐ 2023-06-11 hos Studio ABC

Kuno Ebert & Tobias Sternberg

Finissage och Artist talk Söndagen 11 Juni kl 16-19.

Konstnärssamtalet börjar kl 17 och förs på engelska.

Kuno Ebert och Tobias Sternberg är båda verksamma i Berlin och kan sägas vara rätt typiska för stadens konstbiotop. Kuno, en målare från sydtyskland med vånort både i Kreuzberg och den lilla byn i Bayern där han sedan 2014 driver en konsthall i den bondgård han ärvt. Tobias, en svensk med tyska rötter som studerat i London och bott i Berlin sedan 2009. Båda har ofta samarbetat och inte sällan kring non-profit galleriet HilbertRaum i Neukölln där båda är aktiva medlemmar. 

För utställningen i ABC visar Kuno färgintensivt måleri med halvabstraherade sensuella och organiska motiv. Motiven går igen i en mängd porslinsskulpturer och objekt som interagerar med måleriet och skapar en spänning genom sin direkta närvaro i rummet. Spänningen ökas ytterligare genom ett medvetet kontrasterande mot Tobias mörka objekt och kollage. Tobias arbetar främst med skulptur, men har nyligen utvecklat en serie väggkollage genom att dränka bland annat gamla oljemålningar han köpt på loppis i svart epoxy. Svart som en väldigt tysk politisk färg, dominerande både i flaggan och i Tysklands historia. Båda konstnärer experimenterar och undersöker nya material och tekniker på ett handfast och lekfullt sätt. 

Tobias Sternberg och Kuno Ebert för ett öppet samtal om sitt konstnärskap, om livet som konstnär i Berlin och hur det förändrats, och om att driva konsthall och producentgalleri i Berlin och i den tyska provinsen.