Kultur

Alltid i Vällingby

Vällingby Bibliotek

I anrika lokaler kan du ta ett djupdyk i litteraturens värld. Förutom hyllmeter och åter hyllmeter av poesi och prosa erbjuder vi bokcirklar, förskoleaktiviteter, filmvisningar och advokatjour med annat.

Filmstaden Vällingby

Den vackra biografen Fontänen erbjuder både vackra salonger från 50-talet restaurerade med den modernaste tekniken och fyra nyare salonger. Vi visar både smal och bred film för hela familjen. Håll koll på våra premiärer på sf.se

Kulturhuset Stadsteatern

Välkommen till navet inom kultur i Västerort. Vi blandar friskt mellan dans, teater, sång och annan scenkonst. Vi erbjuder även kurser för dig som är intresserad av en mer deltagande roll. Välkommen!

Kulturskolan

Hos kulturskolan ger vi dig mellan 6 och 22 år utrymme att upptäcka, utveckla och uttrycka dig på din fritid. Vi ger dig plats att fylla omgivningen med ord, bilder, toner, rörelser och passion. Rum för fantasi!

S:T Tomas kyrka

S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, till sång och musik, till lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande. Vår kyrka finns till för din skull.

Vällingby Folkets Hus

Vi är en samling av ett trettiotal föreningar i Vällingby. Tanken med föreningen att det ska vara öppet för alla medborgare som behöver en plats att mötas på.

Västerortskyrkan

Välkommen till en samlingsplats och en mötesplats. Här möts vi i samtal om gud, politik, litteratur och allt mellan himmel och jord. Du är alltid välkommen in i kyrkan för andakt och stillhet.

Restauranger och caféer

Hitta rätt bland alla våra restauranger och caféer. Vi erbjuder smaker från hela världen; allt ifrån hawaiiansk poké, mexikanskt och italienskt till asiatiskt, grekiskt och svensk husmanskost.