Intervju

Publicerat 2017-10-12


Haidar Beden, elev på Smedhagsskolan

 

Elever ifrån Smedhagsskolan i Hässelby såg föreställningen ”Svaret” hos Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Föreställningen förmedlar genom dans, sång och ord berättelser om rasism och fördomar.

En av eleverna heter Haidar Beden, 14 år. Vi ställde några frågor till honom om föreställningen som han fick svara på;

Vad tycker du om föreställningen och varför?

Jag tycker föreställningen är väldigt bra för vårat samhälle som visar att det är inte jämställt i samhället även om vi vill det så finns det fortfarande rasism, jag tycker att det är bra att Niki, Doreen och Imenella visar det här och det är väldigt modigt att dem delar med sig av deras känslor och det dem har vart med om. Vem som helst skulle inte gör det. Det är väldigt inspirerande tycker jag och pjäsen har en stark och meningsfull betydelse. Jag tycker Niki, Doreen och Imenella borde få en Oscar för det arbetet dem har gjort! Så sjukt bra!

Vad väckte den för känslor hos dig?

Självaste pjäsen väckte stora känslor hos mig även om jag inte är en mörkhyad kvinna i samhället så relaterar jag lite i vissa situationer av pjäsen så som att ha tvivlat på mig själv eller velat va någon annan, Men efter en tid har jag accepterar mig själv så som dem också gjorde i pjäsen men det tar tid. Jag var nästan gråtfärdig vid en scen där Doreen sjöng det var så vackert

Vad tycker du om att få besöka stadsteatern med klassen?

Personligen älskar jag teater och sång så det tycker jag är väldigt roligt att vi får uppleva kultur och teater. Vi har ett samarbete med just stadsteatern där vi får va med och uppleva hur man tar sig till när man vill göra en pjäs t.ex. det gör vi på elevsval och det är också roligt att få vara med och lära sig saker inom just teatern. Det är också roligt att ha en lärare( Thomas Creutz) som också har en passion för just teater. Jag tycker det är sjukt bra att vi får möjligheten att göra sånna saker med skolan och att få uppleva kulturen i Hässelby-Vällingby.

Vad tycker du om Vällingby centrum?

Jag älskar Vällingby centrum just för att vi har allt vi behöver i centrumet. Vi får nya butiker/restauranger och det är allmänt roligt att bara umgås där med vänner. Jag har allt jag behöver på ett ställa och det är nära mig, det tycker jag är bra då slipper jag åka ända till stan.